Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2010 22:39 - Минало - незабравимо
Автор: sisithebest Категория: Забавление   
Прочетен: 4916 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интересно е как всички имаме спомени за едно време. И веднъж в годината, обикновено при някое почистване, попадаме на стари снимки от преди много години. Спираме, сядаме и просто въздишаме по "едното добро старо време". Времето, когато най-голямата ни грижа беше, че ни липсва даден цвят молив или че не сме си научили стихотворението за часа по български и литература. Когато безгрижно се веселяхме и изобщо не ни пукаше какво искаме да представлява живота ни. Единственото, което искахме е да се забавляваме навън с приятели. И го правехме страхотно. От сутрин до вечер, а който можеше да се измъкне и по-късно. Нямаше престъпност и всяка вечер се събирахме пред входа да играем на куцанка, въже, гоненица или сляпа баба. До толкова погълнати от безграничната ни наивност, че си нямахме и представа в какво ще ни хвърли съдбата след години.

Сега гледаме снимките и само се усмихваме. Вече не помним повече от половината си съученици от първи клас. Даже и да ги видим на улицата няма да ги познаем. И ей така, както си седим просто връщаме обратно снимките и си казваме, че това никога повече няма да ни се случи. И за жалост няма да се случи и на нашите деца. Следващото, а и тези след тях, поколение няма да има същата безгрижност и свобода, с която ние разполагахме и на която мисля, че трябваше още повече да оценим. Бързахме, за да пораснем. Бързахме и до къде я докарахме? Стрес, главоболие, вечно мрачно настроение, работа, срокове... Никога нямаме време за нищо. Забравихме да гледаме небето и просто да се смеем на глас.

И точно тогава получавам съобщение във фейсбук. "Хей, хайде да се съберем класа от основното". Ауч! Гледам снимката и не мога да позная хората. Познатите непознати, ако мога така да се изразя. Аз себе си едвам познах... :)

Ако имате шанс да се докоснете до нещо прекрасно от вашето минало или детство... какво бихте направили ?

Не знам, но от около час съм се ухилила като зелка! :)))




Тагове:   минало,   незабравимо,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. fiona - :)) Ще спра времето.
19.08.2010 22:48
Поне докато не се наситя.
Обичам онези години. Бях диво хлапе, ама знам, че мога да се представя и по-добре. Хихихи
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sisithebest
Категория: Забавление
Прочетен: 1753304
Постинги: 255
Коментари: 2292
Гласове: 7227
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930