Постинг
19.03.2009 16:00 -
Недосетливите готвачи
Всички блогъри и блогърки трябва да помагат!
Искам да събера по-голямо количество в този постинг!
Мисля, че ще е много полезно за много ;)
Та каква е идеята за постинга:
недосетливите готвачи
Случвало ли ви се е да седите и да се чудите... ами сега какво да сготвя.. хем не ти се отваря google, хем не ти идва нищо на акъла... моля за съвети от всички, казвайте любими ястия, рецепти и най-вече дали са за по-набързо или трябва сериозна подготовка! И на двете съм навита!
Най-ще се радвам на нетрадиционни рецепти :)
Благодаря предварително на бъдещите коментиращи!
Искам да събера по-голямо количество в този постинг!
Мисля, че ще е много полезно за много ;)
Та каква е идеята за постинга:
недосетливите готвачи
Случвало ли ви се е да седите и да се чудите... ами сега какво да сготвя.. хем не ти се отваря google, хем не ти идва нищо на акъла... моля за съвети от всички, казвайте любими ястия, рецепти и най-вече дали са за по-набързо или трябва сериозна подготовка! И на двете съм навита!
Най-ще се радвам на нетрадиционни рецепти :)
Благодаря предварително на бъдещите коментиращи!
виждаш има ли поизостанали саламчета, без значение какви. Ако има, нарязваш ги както ти дойде и ги слагашда се пържат, ама не много, просто леко ги позапържваш. Нарязваш 1-2 глави лук, може и праз, то сега му е времето да се оползотвори ако е останал. Слагаш го при саламчетата да се запържи и той. Когато е готов, чукваш няколко яйца и разбъркваш. Посоляваш с малко сол и чер пипер. Бързо и лесно и най-важното освобождаваш хладилника от поизостанали колбаси.
цитирай
2.
анонимен -
Патладжанени рулца
19.03.2009 16:09
19.03.2009 16:09
250 г телешка кайма
1 яйце
3 едри патладжана
олио за пържене
2 щипки смлян кимион
4-5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
2 домата
1/2 глава кромид лук
1 скилидка чесън
сол на вкус
Патладжаните се режат надлъжно на филии с дебелина 1 см, посоляват се и се оставят върху наклонена плоскост за 1/2 час, за да се отцеди горчивият сок. В тиган се сгорещяват 2-3 с. л. олио и се запържват няколко парчета. Обръщат се и отново се полуизпържват. Изваждат се, налива се втора порция олио и по същия начин се пържат останалите. Каймата се размесва с подправките и яйцето и с лъжица се слага върху всяка от изпържените филии патладжан. Навиват се на руло и се забождат с по 2 шишчета. На всяка двойка шишчета се нанизват по 3 рула патладжани и се подреждат в тава. Доматеният сос се приготвя, като продуктите се смилат с блендер или се настъргват. Полученият сос се излива върху подредените в тавата рула патладжани. Ястието се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса 20–30 минути.
цитирай1 яйце
3 едри патладжана
олио за пържене
2 щипки смлян кимион
4-5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
2 домата
1/2 глава кромид лук
1 скилидка чесън
сол на вкус
Патладжаните се режат надлъжно на филии с дебелина 1 см, посоляват се и се оставят върху наклонена плоскост за 1/2 час, за да се отцеди горчивият сок. В тиган се сгорещяват 2-3 с. л. олио и се запържват няколко парчета. Обръщат се и отново се полуизпържват. Изваждат се, налива се втора порция олио и по същия начин се пържат останалите. Каймата се размесва с подправките и яйцето и с лъжица се слага върху всяка от изпържените филии патладжан. Навиват се на руло и се забождат с по 2 шишчета. На всяка двойка шишчета се нанизват по 3 рула патладжани и се подреждат в тава. Доматеният сос се приготвя, като продуктите се смилат с блендер или се настъргват. Полученият сос се излива върху подредените в тавата рула патладжани. Ястието се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса 20–30 минути.
Независимо от ястието, важното виното да е добро. Все пак от пържола с гъби и топено сирене не бих се отказал.
цитирайkrotalka, добра идея, наистина има един салам дето е малко поизостанал в яденето.. може да се оползотвори :)
#2 виж това не съм го пробвала... може и да се окаже вкусно :) ще го пробвам ;)
цитирай#2 виж това не съм го пробвала... може и да се окаже вкусно :) ще го пробвам ;)
мога да ти дам доста.Помислих, че става дума за нещо бързо и евтинко.
цитирайagent, това е любимото на моя приятел :) другата му разновидност е пилешка пържола със сос Рокфорд :) и в домашни условия се приготвя сравнително лесно, а е доста вкусен и не му се усеща чак толкова много синьото сирене :)
цитирайБез значение дали е с пилешко или свинско. А може и с двата вида месо, много лук, чушки и всякакви други зеленчуци, които имаш и обичаш. Мяташ първо месото на сача да се изпече, после и зеленчуците ...и става фантазия :)
цитирайуби ме, честно :))))
krotalka, аз търся и двете, но най-много ако е нестандартно :) може и лесно и трудно да е, хванала съм се и няма да се отказвам пред предизвикателства :))))
цитирайkrotalka, аз търся и двете, но най-много ако е нестандартно :) може и лесно и трудно да е, хванала съм се и няма да се отказвам пред предизвикателства :))))
и това е хубава идея, а аз мога да я променя малко - да добавя един сос... сметанов сос :) ще е малко по-тежко, но пак ще се получи добре :)
цитирайда дам точните пропорции.
Свинско по унгарски
свинско месо
морков
кисели ктраставички
грах
кетчуп
черен пипер.
Нарязаното на жулиени месо се запържа до готовност, добавяш нарязания на кръгчета морков, да се задуши и той, после нарязаните на ситно кисели краставички, нека и те малко да поомекнат, следва граха, не е необходимо да се пържи, ако е от консерва. Накрая поливаш обилно с кетчуп и поръсвашс черен пипер.
Внимавай със солта, соли след като опиташ, защото краставичките, граха и кетчупа са соленички.
цитирайСвинско по унгарски
свинско месо
морков
кисели ктраставички
грах
кетчуп
черен пипер.
Нарязаното на жулиени месо се запържа до готовност, добавяш нарязания на кръгчета морков, да се задуши и той, после нарязаните на ситно кисели краставички, нека и те малко да поомекнат, следва граха, не е необходимо да се пържи, ако е от консерва. Накрая поливаш обилно с кетчуп и поръсвашс черен пипер.
Внимавай със солта, соли след като опиташ, защото краставичките, граха и кетчупа са соленички.
имах идея от потребителя Владимир в svejo :
"Палачинки с кашкавал :
Стандартна смес. Нормално действие с тигана.
---
Нарежете на ситни кубчета малко кашкавал. Витоша.
Изсипете смес за една палачинка в тигана и веднага я поръсете с кашкавал .
Когато я обърнете ще се изпече палачинката с кашкавала. Печете няколко секунди повече от палачинка без кашкавал.
Много ми харесва."
цитирай"Палачинки с кашкавал :
Стандартна смес. Нормално действие с тигана.
---
Нарежете на ситни кубчета малко кашкавал. Витоша.
Изсипете смес за една палачинка в тигана и веднага я поръсете с кашкавал .
Когато я обърнете ще се изпече палачинката с кашкавала. Печете няколко секунди повече от палачинка без кашкавал.
Много ми харесва."
виж с кетчуп не съм пробвала да готвя... по-добре ли е с кетчуп, от колкото с доматен сос ?
цитирайкетчупа има освен доматен сос и други неща и специално за това ядене използвам него. Слагам го накрая и рябва само да се стопли, не е неоходимо да ври. Иначе ползвам доматено пюре за готвене или консерви домати.Всичко си зависи от ястието.
цитирайинтересно. и това ще го пробвам :))))
цитирайАко продължим така, ще стигне до първа...
цитирайаз искам още рецепти! На скоро се зарибих да готвя и ми е адски интересно, а и приятеля ми ми се радва за ентусиазма :)) има си хас :)
цитирайКартофи
Сметана
Бекон(може и без него, но е по-добре със)
Универсална подправка
Кашкавал.
Обелваш картофите и ги настъргваш на едро ренде. Смесваш с нарязания на ситно бекон(може и шунка). В сметаната разбъркваш една или две лъжички универсална подправка. Най-добре е с течна сметана, но става и със заквасена. Заливаш с това и слагаш да се пече на средно гореща фурна. Когато е почти готово поръсваш с настърган кашкавал и оставаш да се допече. Може да сложиши малко масло в началото, но не е задължително.
цитирайСметана
Бекон(може и без него, но е по-добре със)
Универсална подправка
Кашкавал.
Обелваш картофите и ги настъргваш на едро ренде. Смесваш с нарязания на ситно бекон(може и шунка). В сметаната разбъркваш една или две лъжички универсална подправка. Най-добре е с течна сметана, но става и със заквасена. Заливаш с това и слагаш да се пече на средно гореща фурна. Когато е почти готово поръсваш с настърган кашкавал и оставаш да се допече. Може да сложиши малко масло в началото, но не е задължително.
Аз душко мога да готвя само спагети и пържени картофи :)) За специални случаи - използвам китайския ресторант до нас :)))))
цитирайкроти, тези картофи са много апетитно звучащи, аз по принцип обичам :)
djgator, мисля, че печелиш, защото спагетите са ми едни от любимите ястия, а и ми се ядът от известно време ;) но не тези със сметановия сос, а оригинални с доматен :)) много обичам...
цитирайdjgator, мисля, че печелиш, защото спагетите са ми едни от любимите ястия, а и ми се ядът от известно време ;) но не тези със сметановия сос, а оригинални с доматен :)) много обичам...
20.
анонимен -
I bez tova idva prolet. Nai-barzo i ...
19.03.2009 17:05
19.03.2009 17:05
I bez tova idva prolet. Nai-barzo i nai-lesno e da se zabarka edin tarator. Stava za vsqko vreme na denq. S orehi, kopar i chesanche... mmmmm. Samo ne trqbva da se prekalqva s chesana ;)
цитирайей това е идеята - бързо лесно и вкусно :D, браво #21
цитирайСега се сещам за най- евтиното и бързо приготвяне на ястие. Един приятел често казваше: "ще си изпека на скарата кюфтета, че свърших парите".
цитирайза готвене, но пък ще се възползвам наготово от рецептите (някой ден!):))))
Ти какво си избра да сготвиш след такъв избор?! :))
цитирайТи какво си избра да сготвиш след такъв избор?! :))
24.
анонимен -
кюфтета..
20.03.2009 13:31
20.03.2009 13:31
Аз пък отдавна не съм ял пържени кюфтета със орехи. Рецептата е просто за пържени картофи, кой както я знае, но освен всичко друго има и орехи. Да кажем за 500-600 гр кайма се добавят в сместа около 1 чаена чаша едросмляни орехи ( със настъргани се губи целя смисъл :) ).
цитирай
25.
анонимен -
Няма интерес към готвенето
20.03.2009 13:43
20.03.2009 13:43
По-лесно е на комютъра и готова манджа...
цитирайаз, чесно казано, си харесах палачинките с кашкавал, но приятеля ми каза - кюфтетата с орехи :D така, че май ще е и двете заедно :)
а иначе, за да не оставям цялата работа на вас и аз ще дам една идея, която ми хрумна преди малко:
"Огретен от картофи по тиролски"
Съставките са: картофи - 1 кг., прясно мляко или сметана (по желание) - 1 ч.ч., чисто масло - 1/2 пакетче (60 г.), настъргано сирене - 3-4 с.л., яйца - 4-5 бр., настърган кашкавал, червен пипер, магданоз, галета.
1. Обелете картофите и ги сварете в малко вода до разваряване.
2. Прецедете и размачкайте картофите с вилица или ръчен пасатор.
3. Прибавете сиренето, млякото и половината от маслото. Разбъркайте добре и изсипете в тортена форма или тавичка, обилно намазана с масло и поръсена с галета (брашно) и загладете с лъжица.
4. С лъжицата направете на повърхността 4-5 вдлъбнатини във всяка от които сложете по малко разтопено масло и счупете от ниско по едно яйце.
5. Всяко от яйцата поръсете с червен пипер и сол.
6. Печете в умерена фурна до забулване на яйцата.
7. Преди поднасяне поръсете с магданоз и настърган кашкавал.
Ястието се поднася топло като добре се комбинира с айран или зеленчуков сок, салата според сезона или туршия.
ПС> ако още някой не го е видял, сега е момента: http://ka4ak.blog.bg/viewpost.php?id=310299
цитирайа иначе, за да не оставям цялата работа на вас и аз ще дам една идея, която ми хрумна преди малко:
"Огретен от картофи по тиролски"
Съставките са: картофи - 1 кг., прясно мляко или сметана (по желание) - 1 ч.ч., чисто масло - 1/2 пакетче (60 г.), настъргано сирене - 3-4 с.л., яйца - 4-5 бр., настърган кашкавал, червен пипер, магданоз, галета.
1. Обелете картофите и ги сварете в малко вода до разваряване.
2. Прецедете и размачкайте картофите с вилица или ръчен пасатор.
3. Прибавете сиренето, млякото и половината от маслото. Разбъркайте добре и изсипете в тортена форма или тавичка, обилно намазана с масло и поръсена с галета (брашно) и загладете с лъжица.
4. С лъжицата направете на повърхността 4-5 вдлъбнатини във всяка от които сложете по малко разтопено масло и счупете от ниско по едно яйце.
5. Всяко от яйцата поръсете с червен пипер и сол.
6. Печете в умерена фурна до забулване на яйцата.
7. Преди поднасяне поръсете с магданоз и настърган кашкавал.
Ястието се поднася топло като добре се комбинира с айран или зеленчуков сок, салата според сезона или туршия.
ПС> ако още някой не го е видял, сега е момента: http://ka4ak.blog.bg/viewpost.php?id=310299
Рецептата е от минималиста (Ню Йорк таймс).
Може да се пържи или пече.
Слага се малко зехтин, след това половината част от пилешки гърди. Отгоре се слага сол, розмарин, мащерка и моцерела. Отгоре се слага бекон и още малко сол. Пече се около 30 минути ( или се пържи докато стане готово ).
Аз не слагам бекон, а вътрешната част на пилешките гърди. Вместо моцарела слагам български кашкавал (от оня със сухото вещество). Но пак става много вкусно.
поздрави:
цитирайМоже да се пържи или пече.
Слага се малко зехтин, след това половината част от пилешки гърди. Отгоре се слага сол, розмарин, мащерка и моцерела. Отгоре се слага бекон и още малко сол. Пече се около 30 минути ( или се пържи докато стане готово ).
Аз не слагам бекон, а вътрешната част на пилешките гърди. Вместо моцарела слагам български кашкавал (от оня със сухото вещество). Но пак става много вкусно.
поздрави:
е с пилето и бекона и се пържи.. ще е много калорично.... нооо в името на опита може и да се пробва :)
цитирайнаправи ли снощи картофките? Беше казала, че ти харесва на първо четене.
цитирайне ми даде да се позанимая, бил много гладен... и ходихме на китайски :D
но ще споделя резултата скоро :)
а тази вечер мисля да са палачинките и кюфтетата...
цитирайно ще споделя резултата скоро :)
а тази вечер мисля да са палачинките и кюфтетата...
Не, беконът не се пържи. Пък и той по-скоро приличаше на тънко нарязано прошуто. Иначе пилешките гърди са бяло месо, без кожи и без мазнини. Зехтинът също не е вреден като олиото, само дето не става много за пържене. Аз го пека на 220 градуса. Ако го направя на 250, зехтинът започва да пуши.
цитирайтака по-може :)
цитирайверно си е...не обичам да готвя, Но ...
като се хвана и като го подхвана това манжуркане джуркане...напрао съм майсторица...та рецепката е за мързеливи сиреч нехайни:)...и ти казавм ...пръсти нема да им останат на тези дето го хапват, ауууувервай ми...
почвам:
на късчета нарязано месенце/ каквото имаш ,н освитнското е мммъм
слагаме го в намазан с мазнина тиган
тих огън
обръщаме често - всичко това не повече от 10 мин.
измити гъбки/ печурки, ако са голями - режеш на 2
слагам ги
и пак си обръщаш...вече и посолваш
малка глава лук - режеш на дъската и бух...в тиганчето
обръщаш...
картофи/ на порция по 2 бр. обелении нарязани като за пържене - аре в тиганеца...обръшаш/бъркаш /огънят сиреч градусите или там не на макс , а средно
поръсваш ч черен пипер,
3 или 4 лъжички соев сос/имаааш нали кльопаш китайското неможе без соево сосче /ако нямаш няколко злънца лимонтозу
до тук по моя мързелив но пъргав начин оползотворихме 30 минутки!
стига
в тавичка изсипваш вкуснотията,наливаш хладка водица, толкова колкото да е залято наполовина!
най-отгоре нареждаш нарязани домати на кръгчета с дебелина 1/2 см. ...кръгче до кръгче...посолваш мъничко/за да си пусне сокчето:)))-
слагаш в предварително нагрятата фурна,
докато водата исзчезсне!!!!:)))-
изваждаш и поръсваш всяко кръгче домат с нарязян пресен магзаноз така и сервираш
ВАЖНО И НАЙ-ВАЖНО...ТВА ЯДЕНЕ МОГАТ ДА ГО ПРАВЯТ И МЪЖЕТЕ мНОГО СА дОбрИ ТАКА ,ЧЕ ДЕЙСТАЙ И ПОСЛЕ КАЖИ: а добре сте ми сготвили:))))))))))))))-
цитирайкато се хвана и като го подхвана това манжуркане джуркане...напрао съм майсторица...та рецепката е за мързеливи сиреч нехайни:)...и ти казавм ...пръсти нема да им останат на тези дето го хапват, ауууувервай ми...
почвам:
на късчета нарязано месенце/ каквото имаш ,н освитнското е мммъм
слагаме го в намазан с мазнина тиган
тих огън
обръщаме често - всичко това не повече от 10 мин.
измити гъбки/ печурки, ако са голями - режеш на 2
слагам ги
и пак си обръщаш...вече и посолваш
малка глава лук - режеш на дъската и бух...в тиганчето
обръщаш...
картофи/ на порция по 2 бр. обелении нарязани като за пържене - аре в тиганеца...обръшаш/бъркаш /огънят сиреч градусите или там не на макс , а средно
поръсваш ч черен пипер,
3 или 4 лъжички соев сос/имаааш нали кльопаш китайското неможе без соево сосче /ако нямаш няколко злънца лимонтозу
до тук по моя мързелив но пъргав начин оползотворихме 30 минутки!
стига
в тавичка изсипваш вкуснотията,наливаш хладка водица, толкова колкото да е залято наполовина!
най-отгоре нареждаш нарязани домати на кръгчета с дебелина 1/2 см. ...кръгче до кръгче...посолваш мъничко/за да си пусне сокчето:)))-
слагаш в предварително нагрятата фурна,
докато водата исзчезсне!!!!:)))-
изваждаш и поръсваш всяко кръгче домат с нарязян пресен магзаноз така и сервираш
ВАЖНО И НАЙ-ВАЖНО...ТВА ЯДЕНЕ МОГАТ ДА ГО ПРАВЯТ И МЪЖЕТЕ мНОГО СА дОбрИ ТАКА ,ЧЕ ДЕЙСТАЙ И ПОСЛЕ КАЖИ: а добре сте ми сготвили:))))))))))))))-
или имам време. Като бързам - най-често правя нещо с къри *запържваш лук, чесън, след това пилешко на кубчета и върху това - къри* (първите по 3-4 мин, кубчетата с къри - около минутка-две). После имаш 2 варианта - или слагаш сметана, кокосово мляко и пак малко къри и къкриш тази божествена смес около 25-30 мин, макс 40, или слагаш доматен сок/домати консерва с бульон и отново къкриш горепосоченото време.
При повечко време правя много хубава лазаня (в червения сос - бекон/итал.или бг салам + стандартните неща - домати, подправки, лук, т.н. - а в белия сос - или бешамел - по-бързо, или рикота (може и свежо сирене), млекце и разбира се чесънче). По интернет има множество вариации на тази тема, като повечето от тях са вкусни ;)
Има и малко по-туткави нещица, където овалваш бон филе в мащерка и др. подправки, позапържваш го и после -в сос с тъмна биричка и се пече и става м....
Като гледам и горе са ти дали доста и хубави на четене (вярвам и на вкус) рецепти.
Аз готвя като видя какво имам кат месо/зеленчук и след това комбинирам или си измислям нещо с 50-те подправки и 50-те соса, които си стоят мирно и тихо на рафтовете в кухнята ;) Въпрос на настроение ;)
цитирайПри повечко време правя много хубава лазаня (в червения сос - бекон/итал.или бг салам + стандартните неща - домати, подправки, лук, т.н. - а в белия сос - или бешамел - по-бързо, или рикота (може и свежо сирене), млекце и разбира се чесънче). По интернет има множество вариации на тази тема, като повечето от тях са вкусни ;)
Има и малко по-туткави нещица, където овалваш бон филе в мащерка и др. подправки, позапържваш го и после -в сос с тъмна биричка и се пече и става м....
Като гледам и горе са ти дали доста и хубави на четене (вярвам и на вкус) рецепти.
Аз готвя като видя какво имам кат месо/зеленчук и след това комбинирам или си измислям нещо с 50-те подправки и 50-те соса, които си стоят мирно и тихо на рафтовете в кухнята ;) Въпрос на настроение ;)
kosara, то и да не го направи той добре, пак ще му кажа че е добре, че да не го секвам от желанието за готвене ;) а това е бързо и лесно , нистина може да се прави даже и честичко :)
luben, с кокосово мляко не съм пробвала да правя нищо... но звучи вкусно :) а, лазаня... еййй, лазаня, по едно време се бях навила да си правя, ама така и не стигнах до нея... :)
цитирайluben, с кокосово мляко не съм пробвала да правя нищо... но звучи вкусно :) а, лазаня... еййй, лазаня, по едно време се бях навила да си правя, ама така и не стигнах до нея... :)
така трябва...нека си мисли,
орелът винаги трябва да си мисли ,че е в полет...лазура му е царството...
цитирайорелът винаги трябва да си мисли ,че е в полет...лазура му е царството...
Слушай манджа, която става за половин час. За днес е вече късно, ама за друг път...Взимаш кило картофи и една чинийка гъби. белиш картофите, ражеш ги на средни кубчета, режеш и гъбите. Тропваш ги да се варят, след кипването отпенваш и сипваш олио или зехтин. А, забравих, преди това сваряваш МНОГО ТВЪРДО шест яйца. Супата се сварява много бързо, и като картофите омекнат добре, добавяш ситнонарязаните яйца. малко след това изключваш и подправяш със сол и копър. По желание можеш да си сложиш малко черен пипер и лимонов сок в чинията. може също така да добавиш и един два нарязани моркова.....
цитирай
38.
sigrina -
[S]
21.03.2009 12:21
21.03.2009 12:21
Днес сготвих едно любимо на любимия ми ястие. В йенската тенджера слагам най-отдолу масло. Отгоре около 1кг хапки от чисто свинско месо и ги поръсвам с Маги фикс за пържоли (без да го разтварям в нищо). Заливам ги със заквасената сметана на Данон, разтворена в малко червено вино (за да стане течна). Отгоре нарязвам 1 глава лук, 1-2 моркова и 4-5 картофа. Затварям го и го пека около час. После го разбърквам внимателно, опитвам дали са станали меки зеленчуците и ако са - вадя хапките отгоре и ги заливам с още малко сметана, или вино, след което ги отсавям още 10-15 минути във фурната.
Ние много го обичаме, но става също толкова хубаво и без сметана. :) Имай предид, че сметана и свинско месо става малко тежичко, но много вкусно :)
П.С. Днес сложих и гъби (печурки), около 10-11, стана добре. Не знам дали има друго такова ядене и как се казва, това аз си го измислих, дано ти свърши работа :)
цитирайНие много го обичаме, но става също толкова хубаво и без сметана. :) Имай предид, че сметана и свинско месо става малко тежичко, но много вкусно :)
П.С. Днес сложих и гъби (печурки), около 10-11, стана добре. Не знам дали има друго такова ядене и как се казва, това аз си го измислих, дано ти свърши работа :)
за предложенията :)
палачинките и кюфтетата станаха много вкусно :))))
вчера направих и една мусака, а днес съм се ориентирала към спагети... :)
ноооо sigrina, много ми се иска утре или в другиден да го направя това, наистина е малко тежко, но пък много добре ми звучи :)
цитирайпалачинките и кюфтетата станаха много вкусно :))))
вчера направих и една мусака, а днес съм се ориентирала към спагети... :)
ноооо sigrina, много ми се иска утре или в другиден да го направя това, наистина е малко тежко, но пък много добре ми звучи :)
Ако някой от познатите ми разбере, че давам кулинарни съвети, ще припадне, но все пак. Случайно ми попаднаха свински джолани и случайно разбрах как се готвят. И така
св. джолани (по добре, ако са по-малки) по 1-2 на порция.
кисела краставичка, гъби, маслини, морков, кашкавал или топено сирене.
Наръсваш обилно всяко от джоланчетата с готова подправка за месо и увиваш във фолио.
Нареждаш в тава, слагаш вода на дъното и оставяш да се изпекат (около 2 часа). През това време гледаш филм или ровиш в Интерент:)))
Когато са готови (разбира се по това, че костите се отделят много лесно).
В средата на джоланчето се получават отвори в които слагаш предварително резен сварен морков (разрязан по дължина), резен кисела краставичка,парче гъбка (предварително запържена) маслинка и ивичка кашкавал или топено сирене. Отново завиваш във фолиото и оставяш за 15-тина минути във фурната.
Изглежда много сложно, но не е. Самото приготвяне изисква много малко време.
цитирайсв. джолани (по добре, ако са по-малки) по 1-2 на порция.
кисела краставичка, гъби, маслини, морков, кашкавал или топено сирене.
Наръсваш обилно всяко от джоланчетата с готова подправка за месо и увиваш във фолио.
Нареждаш в тава, слагаш вода на дъното и оставяш да се изпекат (около 2 часа). През това време гледаш филм или ровиш в Интерент:)))
Когато са готови (разбира се по това, че костите се отделят много лесно).
В средата на джоланчето се получават отвори в които слагаш предварително резен сварен морков (разрязан по дължина), резен кисела краставичка,парче гъбка (предварително запържена) маслинка и ивичка кашкавал или топено сирене. Отново завиваш във фолиото и оставяш за 15-тина минути във фурната.
Изглежда много сложно, но не е. Самото приготвяне изисква много малко време.
много обичам да слагам гъбки в каквото и да е... така, че със сигурност ще го пробвам някой път :)
цитирайсметана и топене сирене. Бързо и лесно. Всичко е на око и според вкуса. В тендзерата сипваш бяло вино, в него разтопяваш кутия топено сирене,aз обикновено използувам с вкус на синьо сирене.Когато се разпоти прибавяш спанака, използувам замразен. Когато се получи химогенна смес добавяш предварително сварените фусили. Фусилите можеш да замениш с какъвто и да е вид макаронени изделия. Предпочитам фусили, защото соса много добре напоява спирaлките.
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 7227
Блогрол
1. ОРИГАМИ
2. ГЛАСУВАЙТЕ за мен в Svejo! :)
3. ИГРА - Занимавка :)
4. само българска музика
5. Дали е нормално това
6. Одисеята на един шаран
7. Запушете уши!!!
8. "реален" сън...
9. Мъже - четете и учете!!! :D
10. Офис игра - докарай си уволнение! :DDDD
11. Връзките... или едната страна на монетата - жените!
12. Марс и вселената
13. Завоите на живота... дали си струва разклонението...
14. За топлината... за любовта...
15. как се говори по телефона... с половинката...
16. немски, български и машините за играчки...
17. на учителя с любов... или без нея...
18. порой от мисли...
19. За мен
20. Игра - Станете Вампир!!
21. Мистерии и загадки :)
22. geronimo14
23. Напиши своето желание!!!
24. ZnamLi.com - страшен сайт за въпроси
2. ГЛАСУВАЙТЕ за мен в Svejo! :)
3. ИГРА - Занимавка :)
4. само българска музика
5. Дали е нормално това
6. Одисеята на един шаран
7. Запушете уши!!!
8. "реален" сън...
9. Мъже - четете и учете!!! :D
10. Офис игра - докарай си уволнение! :DDDD
11. Връзките... или едната страна на монетата - жените!
12. Марс и вселената
13. Завоите на живота... дали си струва разклонението...
14. За топлината... за любовта...
15. как се говори по телефона... с половинката...
16. немски, български и машините за играчки...
17. на учителя с любов... или без нея...
18. порой от мисли...
19. За мен
20. Игра - Станете Вампир!!
21. Мистерии и загадки :)
22. geronimo14
23. Напиши своето желание!!!
24. ZnamLi.com - страшен сайт за въпроси