Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2008 12:07 - как се говори по телефона... с половинката...
Автор: sisithebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9023 Коментари: 12 Гласове:
0



Как ли... ами то за този въпрос няма много лесен, а и логичен, отговор. Никой не може да каже как трябва точно да се говори. 
Колко често се обаждате на своята половинка? А ако не живеете заедно?
Аз например много обичам да звъня на приятеля ми. Ако не го чуя цял ден, вечерта със сигурност ще му звънна! Ако обаче той е някъде, където има да върши някаква работа е изключително раздразнителен ако му звъннеш. Особено ако нещо не му върви работата или е гладен...
При всички ли е така? Възможно ли е ние жените наистина да се превръщаме от време на време в телефонни чудовища, способни да говорят с часове с половинките си по телефона за безцелно глупави неща? Еми да... жени сме все пак. Вярно, че силата е различна при всяка от нас, но има такива, които искат да говорят с Него. Да му разкажат какво е станало, кой те е ядосал преди 5 минути и други бръщолевини. Много ли им е трудно пък на мъжете да ни изслушат, да кажат две успокоителни или просто съшричастни със случая думи и да не се цупят, когато за пореден път им звъннем. Явно пък много им пречи, не знам. Това си е мое наблюдение.
Явно мъжът не е създаден да говориш с него по телефона. Те са такива, че в момента, когато жената почне да обяснява нещо, те автоматично превключват на авариен режим и "прекъсват връзката" с реалността... или просто ни прекъсват с култовата реплика "дай по-накратко", ако въобще те удостоят с вниманието си. 
Не знам. Според мен ако обичаш някого поне от чиста любезност ще го изслушаш и ще кимаш от време на време, уж следейки мислите ни. И все пак, как наистина да говорим с тях?! Ами ако питаш един мъж, по-добре да не им звъним много много. Прекалено много ги притискаме така и ограничаваме свободата им... безценната им свобода... и упражняваме контрол над тях и не можели да се чувстват спокойни да правят каквото искат... или нещо подобно.
Вярно е, че е до известна степен и разузнавателско да се обаждаме на половинките си, но е кофти да ги събудиш или да ги прекъснеш, когато имат да вършат нещо важно. Тогава много се дразнят и почват да говорят неща, които не биха казали в друга ситуация и въобще влизате в едни филми, които на половинката са логично продължение на нейната грешна постъпка, а на теб ти идва като грум от ясно небе... но това е разликата между мъжката и женската логика. Да! Аз искам да го чуя и не - не всяка дума ми е насочена да се дразня или скарам с него.
Не забравяйте и глупавите въпроси от вида "Милоооо, ко прайкаш?". Ей, тогава смятайте, че ще получите възможно най-ужастните отговори, които бихте си помислили. Неща от вида "Ох, за това ли ми звъниш?" или "Ало. Кажи бързо, че имам работа..." или култовото "Работа ли си нямаш?!" са само началото, защото и ние няма да си седим мирни и тихи на подобно отношение. Ей тогава почва "телефонната забава", където двойката казва един куп глупости едун на друг, затварят телефоните с гадното чувство, че настроението им (ако е имало такова) вече се е изпарило и , че половинката (и двамата) е много лош/а да му/й говори такива неща. После ще трябва да говорите лично... да се обяснявате... глупости , глупости...
Всичко това може да се избегне по два начина:
1. Не се обаждайте на половинката повече от два пъти на ден! Да кофти е да ти звънят за щяло и нещяло. Но с пълно право може да му се сърдим, когато вече втори ден не ти е звънял, макар да сте заедно от 2 и повече години и когато му го кажеш да ти се репчат насреща, че параноясваш и пак не им даваш свобода... 
2. Той да не реагира веднага защитно и да се мъчи всячашки да завърши бързо разговора. Момчета, много по-лесно е да ни и зслушате за 5-10 минути и да приключим с разговора. Ние ще сме доволни, че ни слушате и разбирате, а вие ще сте доволни, че повече няма да говорим за това и че сме доволни от вас и ви се усмихваме !
И все пак... никой не го прави това... особено мъжете... защитните им реакции се програмират още от малки и е малко трудно да им се хакне нрава... но има начин - достъп от админ панела :) тоест те сами да поискат да те правят по-щастлива. ДА!
Ако намеря момче, което наистина да слуша приятелката си, независимо какво му говори, много ще му се зарадвам. Не е много трудно. Ние не искаме човек, който да ни решава проблема, а човек, който да ни изслуша... един вид душевно кошче... ами ако не ви допада темата си мислете за нещо друго - но не толкова дълбоко, че да ви личи... ;) просто ни изслушвайте...

По въпроса с телефонните разговори - абе бих казала, че чудото GSM е просто един много гаден навик! Мразя го. аз лично имам три телефона... Един за всички, един служебен и един за по-близки приятели (който го знаят само отбрани). Първо е неудобно да ги нося всичките, второ когато тръгне да звъни нещо почвам да ровя като луда в иначе много малката чантичка (чантата ми наистина е миниатюрна) и трето... много е гадно да може всеки да те намери навсякъде!

А сега представете си, че сте мъж, който е тормозен през 20 минути от половинката си, която нищо смислено не казва, а само за идеята "да звънне"... глупава история...

Приятеля ми ми беше казал веднъж да си намеря книга, за това как трябва да се говори по телефона нормално. Пробвах да потърся... гугъл мълчи. Явно ще си умрем без да разберем свещенната мъдрост, която мъжете, уж, от хилядолетия, уж, знаят...


Тагове:   как,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. marto - :)
15.09.2008 12:58
Ами разбирам го момчето - толкова брутално заливаш с информация...
Описала си това, което ти се върти в главата като задача - изложила си всички възможни отговори и начини за решение на казуса.
Мнението ми е, че ако спестяваш част от информация (нека го нарека "излишен пълнеж") ще си задаваш много по-малко въпроса от изписания ЛИС;)
цитирай
2. sisithebest - :-D
15.09.2008 13:15
боже, аз сега забелязах наистина колко много нещо изписах..... ужас!
цитирай
3. tini4 - Разбирам, че искаш да споделиш...
15.09.2008 23:22
Вредния навик и мен ме не ме е пощадявал, но се преборих... трудно! Направо се засрамих от невъздържаността си и сложих точка! Още по навик посягам към телефона, но го разглеждам и оставям... Или драсвам смс, който не пращам!!! ;) О, колко добре за всички! :)
цитирай
4. sisithebest -
16.09.2008 15:22
аз уж се боря, ама нещо не съм много настоятелна в борбата... за някоя друга седмица не ползвам толкова много телефон, но си е като пристрастяване... веднъж като посегнеш и няма отърване. може би ако загубя всичките си номера - тогава ще е по-спокойно и за мен и за хората, на които звъня :)
цитирай
5. marto - Това ми напомня за един виц:)
16.09.2008 15:49
Из дневника на интернет-маниак:
"Реших коренно да променя начина си на живот. Изтрих си всичките bookmark-ове."
цитирай
6. анонимен -
17.09.2008 09:05
хехехех :)
цитирай
7. анонимен - milo momi4e
29.10.2008 19:57
присъединявам се към Марто и съчувствам на приятела ти... Ако на мен ми се обадиш шанса да разбера за какво ми говориш е малък! Мисълта ти трудно се проследява... моят съвет е преди да "побликуваш" разсъжденията си да се опитваш да ги редактираш... иначе рискуваш да получаваш повече "я, дай на кратко!" коментари...
цитирай
8. sisithebest - не може редакция
30.10.2008 11:28
аз просто излагам това, което ми е в главата и ако реша да го редактирам няма да се разбере въобще за какво става дума... просто пиша.. :)
цитирай
9. анонимен - това е положението!
21.11.2008 10:31
Не може твоите "качества" да ги преписваш на всички жени.Не всички жени обичат да водят безцелни телефонни разговори.И е прав приятеля ти - можеш да си намериш достатъчно неща за вършене от това да му тровиш деня непрекъснато с глупости.
цитирай
10. анонимен - смешно ми е !
16.12.2008 13:14
реших да прочета,тъй като аз наистина имам проблем,но той е че съм обвинявана,че не говоря с любимия по телефона,по-скоро мълча или едвам обелвам по някоя дума като ми е обади.А тука на такава тъпотия попаднах,че ме заболя главата.Нищо чудно,че твоето момче е пропищяло,но както са ти отговорили-не слагай всички жени в кюпа.Редактирай преди да пишеш или започни да си говориш пред огледалото.Мислех,че аз имам проблем,но виждам,че ти си мноого по-зле.Успех!
цитирай
11. sisithebest - аз вече минах този период :)
16.12.2008 13:19
вече съм много по-умерена в разговорите по телефона и всичко се нареди ;)
а за твоя проблем.. ами може пък да нямаш за какво да говориш... или не ти е интересно...
ако все пак имаш истински чувства и не искаш това да се превръща в проблем, то тогава се позаинтересувай за другия. Питай как му е минавал деня, какво е правил, когато ти кажат, поинтересувай се за подробности... сподели как е минал твоя ден... ако наистина държиш на човека скоро ще можете да си говорите и без да ти се налага да си изсмукваш от пръстите разговорите :)
цитирай
12. анонимен - не си ме разбрала
16.12.2008 13:27
Извини ме,но ти ще си последния,човек от който ще искам съвет за моя "проблем" така,че си спести усилията за помощ!!! За тебе се радвам,че всичко е наред-хубав ден ти желая с много усмивки :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sisithebest
Категория: Забавление
Прочетен: 1748932
Постинги: 255
Коментари: 2292
Гласове: 7227
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031