Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2008 11:39 - Завоите на живота... дали си струва разклонението...
Автор: sisithebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5489 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 18.03.2009 14:05


Еми да, завой! Какво искате. Всичко да е един прав път, по който да вървите... ами то такова нещо не съществува никъде! Дори и магистралата е със завои... поне частта, която е построена... Нищо не е вечно! Това си е факт, но има моменти, в които ти се иска да не е така.
Искаш винаги да си вървиш по пътечката, която си си избрал и сенадяваш никога да не ти се наложи да свърнеш от нея. Еми да ама не! То това е нарушение в баланса. Не можеш винаги да си щастлив. Не може винаги да става на твойта! Така е устроен света и така трябва да си го живееш!
Не знам. Аз преди си живеех така. Не се интересувах от разклоненията на моя път. Просто си вървях по него и нищо не ми пречеше. Срещах разни работи по пътя и всички те ме изкушаваха да се отклоня от "правия път". Е да ама аз нали съм инат човек и не, та не!
И един ден какво се случи... хе хе... ами случи се, че се появи приятеля ми. Мда. И аз реших, че този път, който уж следвам от години, вече не е толкова примамлив. Че това разклонение е по-добре асфалтирано и има дръвчета покрай него... И така и аз се озовах във въртележката на живота, наречена "завой"! О, да! Светът ми се промени! Приятелите ми почти всички се смениха и вече не се интересувам от повечето неща, от които се интересувах преди. намерих си нови неща, които да ме радват. И какво? В крайна сметка изведнъж целия ми живот се промени... Само, защото ми хареса разклонението. Е, да, бих казала, че при мен потръгна. Може би е било за добро, че завих... но да не дърпаме дявола за опашката... стига за мен...
Ами какво да кажем за хората, които се изкушат... да минат по "преките пътища". Да престанат да следват своя прав път и свърнат в някоя пряка, която, вярно, изглежда по-лъскава и по-блаженна. Какво става с тях? Ами как какво.. отворете вестника и почнете да четете. Да! Независимо къде четете, се ще видите всички тези бедни (и не чак толкова) души, които в един или друг момент са направили своя завой. За съжаление все повече са тези, които не правят правилен избор в пътя и започват да се лутат в преките. Правят завой след завой, за да се измъкнат от този порочен кръг на живота, но почти никога не успяват. Веднъж хванал се на хорото... ще играеш до край. Няма начин. Можеш единствено да контролораш своето полезрение. Не казвам, че трябва да се изолираме и да си вървим като коне с капаци по нашия, малко скучен вече, път. Трябва да четем табелите! На всяко кръстовище има табели. какво има на там и какво може да се случи. Трябва да мислим какво правим преди да завием и да се надяваме, че този завой е правилен, а не е просто по-лесния...
Стискам палци всички да имаме безпроблемно слалумиране из завоите на живота!
И все пак... имаше една приказка за живота: "Никой не се е измъкнал от него жив...".
Гледайте поне накрая да си заслужава самия живот!


Тагове:   път,   мисли,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. fenris - естествено, че има завои
01.09.2008 14:28
има и грешни завои, но понякога макара и преко волята ни излизаме на правилният път, но той никога не е правият!Много хубава тема поздравления!И за капак една мисъл от един сериал!"Понякога Вселената ти дава не каквото искаш а каквото ти трябва"
цитирай
2. vasilena16 - saglasna sam
02.09.2008 16:40
saglasna sam
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sisithebest
Категория: Забавление
Прочетен: 1753278
Постинги: 255
Коментари: 2292
Гласове: 7227
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930