Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 13:38 - Иван Стоянов - молба за помощ
Автор: sisithebest Категория: Забавление   
Прочетен: 2713 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 06.11.2009 13:38


По молба от приятел препращам тук, за да може да има повече гласност!


Кампания за набиране на средства за лечение

Скъпи хора,

Настоящия пост е зов за помощ, необходима за лечението на Иван Петров Стоянов, който е мой близък и приятел.

Иван е на възраст 24 години, спортист колоездач, състезател към колоездачен клуб „Граничар” – Свиленград, преименуван по-късно на „Евроойл Свиленград”, картотекиран и като състезател в Националния Отбор на България по колоездене, юноши старша възраст за периода 2002 - 2003.

 

imageimage
Иван с клубният екип

 

Иван е с поставена диагноза тумор на медиастинум (средната част на гръдната кухина, в която се разполага сърцето, тимусът, хранопровода и др.). За пръв път заболяването му е открито месец ноември 2003 г. Тогава Иван е лекуван с 4 курса химиотерапия и след това с лъчетерапия - 52 грея (максималните възможни) в СБАЛО ЕАД, гр. София.

През април тази година отново започват същите симптоми и по желание на Иван се правят обстойни изследвания, за да се установи дали заболяването се повтаря или е фиброза (разрастване на съединителна тъкан, резултат от лечение с лъчетерапия, което обикновено не се свързва с болестно състояние).

За съжаление диагнозата отново е същата. Иван е приет в онкологичната болница в Пловдив. Минава 2 курса химиотерапия и му се прави скенер. Оказва се, че вместо туморът да намалява, той се разраства. Състоянието на Иван критично се влошава, въпреки провежданото лечение – получава нетърпими болки в главата, схващания в гърба и силна отпадналост.

След натрупване на толкова много негативи, родителите решават Иван да бъде изпратен на лечение в чужбина, за което проучват възможностите за качествено лечение в утвърдени онкологични клиники. След направени консултации разбрират за клиника Anadolu Medical Center, филиал на американската клиника на John Hopkins в Истанбул, Турция.

На 24.09.2009г. на Иван са направени съответните изследвания, необходими за бъдещото му лечение в Anadolu Medical Center. Резултатите показват и наличие на метастази в главата, както и отток вследствие от тях.

Заболяването е сериозно, но лечимо.

Веднага започва схема на лечение под ръководството на лекуващ лекар проф. д-р Necdet Uskent. Проведен му е един курс химиотерапия (1 ден) и е назначена лъчетерапия за 12 дни.

Състоянието на Иван за този кратък период от време значително се подобрява в сравнение с шестте месеца лечение в България. Изчезват болките в главата и гърба на Иван, усмивката отново е на лицето му само след няколко дни проведено лечение на световно ниво. Надеждата на близките е, че провежданото там лечение ще доведе до възстановяването на Иван, което обаче е свързано с непосилни за семейството финансови средства.

Проведеното дотук лечение е заплатено с помощта на близки и приятели на Иван.

За лечението са планирани още 3 курса химио и лъчетерапия със съпътстващите ядрено-магнитни резонанси. Приблизителната сума на планираното лечение възлиза на 28800€. В момента семейството НЕ разполага с тази голяма за нашите стандарти сума. За съжаление здравето струва доста скъпо.

image

 

Богатата колекция от трофеи и купи, които Иван е завоювал през годините

 

Искрено се надяваме, че с Вашата финансова помощ ще бъде подпомогнато окончателното възстановяване на Иван. Нека да подарим с общи усилия една усмивка на млад човек и да спасим един БЪЛГАРСКИ живот! Нека да помогнем, макар и по малко, за да съберем нужната сума. Заслужава си да направим едно добро дело!

Предварително ВИ благодарим!

Банкова сметка в лева:

Инвестбанк АД
BIC код - IORTBGSF
IBAN: BG49IORT80315001194700
Титуляр: Иван Петров Стоянов



 

Приложени документи:


1.
Епикриза на Иван Петров Стоянов;
2.
Резултати от проведени изследвания в Anadolu Medical Center.
3.
Документи, удостоверяващи платените до момента суми за лечението в Anadolu Medical Center.




Тагове:   молба,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisithebest
Категория: Забавление
Прочетен: 1752816
Постинги: 255
Коментари: 2292
Гласове: 7227
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930