Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2009 11:45 - Хората около нас
Автор: sisithebest Категория: Забавление   
Прочетен: 1269 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2009 16:10


Днес започнах да пиша за извънземните и резултата от анкетата в другия ми блог, когато се натъкнах сама на една тема. Темата за хората около нас.
Обичам много да анализирам заобикалящия ме свят. Започвам да се чудя. Дали наистина хората около нас са такива, каквито ги виждаме. Всички са едни пълни позьори, не само пред други, но и пред себе си. Слагат гримове, правят мускули, купуват си една камара дрехи, повечето, от които, слагат не повече от 2-3 пъти. И накрая какво ?
Превръщаме се в сенки на своето аз. На това, което сме. Превръщаме се в нещо напълно различно, леко неестествено и по някога дори грозно, зло и надменно. Всеки гледа да е по и най от другите. Да има новите неща на еди кой си или да е ходил задължително еди къде си... Това ли е смисъла на живота днес ? Да задоволяваш собствените си нужди по какъвто и да е начин, без да се замисляш нито за последиците, нито за хората, които оставяме по пътя, нито за хората, които тепърва ще се появят на бял свят.
Горките деца след около 20ина години. Те ще се родят в свят, в който майките ходят с поли тип "коланче", гримират се с толкова много грим, че заприличват на порцеланови кукли. Хората около тях слушат някакви нечленоразделни звуци ( чалга ), псуват на воля, пият до припадък... А бащите им... ако знаят кой е той... ще е с пухчета, розова тениска, светлосини дънки, които да като допълнение на цялата визия. Веждите им са оправени, гланц на устните... разбират от кремове, маски и всякакви такива козметични истории, повече, от колкото жените... Къде изчезнаха истинските мъже, които се държат на положение и са "чистокръвни мъже"...

отклоних се...

все пак... Хората в момента са много различни от тези от преди 20-50 години, ще са различни и след толкова... въпроса е към добро ли се променяме ? На добре ли върви цялото това развитие на човешката раса?
Започвам наистина да вярвам, че Маите са били много предвидливи, като са ни зарязали да се оправяме сами с глупостта си. Че посланието , което ни е оставено може би е предупреждение за времето, когато ще настъпи тоталната деградация и човекът ще стане човек-егоист. И това ще го унищожи от вътре.
Ние вече сме сами. Комуникираме чрез компютри, интернет, GSMи... кога последно сте изпратили истинско хартиено писмо... аз го направих на 1ви март... изпратих мартенички до любими хора... кога последно сте отишли на гости на приятел, просто за да го видите как е... скоро ? Вчера? Миналата седмица? Или просто звънвате по едно телефонче и толкоз... отбиване на номера..
Преди хората имаха контакт помежду си. Знаеш, че някой наистина ти е приятел, защото си е направил целия труд да се дигне и да дойде да те види, а не е направил заучено движение с два пръста за набиране на номер, който дори не знае... нали gsm-а го е запомнил...
Започвам да си мисля, че "едно време" беше по-добре. Събираме се една тумба 30-40, по някога и повече, хора на плажа. Палим огън. Стоим до него - все приятели. Всеки гледа да поддържа огъня. Някой да посвири на китара... да изпеем някоя песен... да се забавляваме... да посрещаме изгрева на брега... честно, понякога си мисля, че лятото на 16-тата ми година беше най-невероятното на света... ех, морето...

image

както и да е, пак се отплеснах :)

Айде друг път ще продължа, че вече се размекнах от спомени...
Поздрави на всички с това невероятно парче:





Тагове:   път,   мисли,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. teachme - Хм...и аз обичам да анализирам,
16.04.2009 10:34
но в повечето случаи всичко си остава само в главата ми, а ти много добре обличаш тези размисли в слово.
А кой е другия ти блог?
цитирай
2. sisithebest - :)
16.04.2009 16:11
http://sisibest.blogspot.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sisithebest
Категория: Забавление
Прочетен: 1754878
Постинги: 255
Коментари: 2292
Гласове: 7227
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930