Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 11:10 - Айдееееее, стадото...
Автор: sisithebest Категория: Политика   
Прочетен: 55547 Коментари: 162 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В категория политика не съм писала до сега.
Надявам се да ми се налага за последен път.

Та, писна ми да споря с бабичките и дядовците, както и, за жалост, с известно количество младежи, и да си говорим глупости по половин час за изборите.
В момента, в който се каже нещо и всеки те гледа едно такова насмешливо. Вика ти - не ми се говори за това... не ме интересува... то това няма смисъл...

И всякакви подобни глупости!

Абе, стадото!

Я вземи се събуди, а!

Не ти се говори - ти гражданин ли си или какво ? Зелка може би? Или друг зеленчук, който няма желание за мисъл???

Не те интересува? А какво те интересува? Новия албум на Азис, може би? Ами иди си при Азис-а и чакай той да те оправи...

Не само, че трябва да те интересува, ами ти си "задължен" като гражданин да си избереш бъдещите управници! Какво, не искаш, не ти пука, не те интересува? Ами тогава стой си в стадото и следващите 4 години - нито гък от теб! Щом не си избрал никой, то ти не можеш да викаш против него!

Ти трябва да поемеш отговорността да имаш мнение - да направиш избор - ДА ИЗРАЗИШ СВОЯ ГЛАС!

Айде, стадото, вземете се в ръце - отидете да гласувате, защото иначе ще гласуват тези, които са заинтересувани да влязат в политиката. Ще гласуват против вас, защото вие сте стадо, вие нямате самосъзнание - зомби!!!

Писна ми от ВАС! Няма да гласувам, щото няма за кой. Ха, ами изберете ги по обратен начин тогава! Подредете ги по омразност и кажете кой най-малко мразите - това пак е глас! Това е глас ПРОТИВ някой. Гласуването не е само да избираш нещо, гласуването е гласуване против останалите.
Ако стадото не го схване, то то ще си остане стадо.

ГЛАСУВАЙТЕ само заради мнението ви, че дадена партия не става. Гласувайте против някой! ГЛАСУВАЙТЕ!

image





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. baletlnetpepas - Признавам
30.06.2009 11:12
аз си се чувствам чудесно в стадото на негласуващите. Не искам нищо от държавата, държа само и тя да не иска нищо от мен
цитирай
2. sisithebest - Знаеш ли,
30.06.2009 11:20
че проблема е, че тя ще иска нещо от теб! Ще иска да й се подчиниш! Кой искаш да те управлява? Искаш ли да е някой определен, а има ли някой който наистина искаш да НЕ те управлява. Ако отговориш с да на един от въпросите, то има смисъл да гласуваш! ЗА ДА ПОКАЖЕШ, че не се движиш по течението, че те интересува какво се случва с живота ти и с този на бъдещите ти деца!!! Защото управниците днес правят бъдещето на ТВОЕТО поколение! Замисли се другия път като решиш, че не искаш да гласуваш!
цитирай
3. baletlnetpepas - Всъщност
30.06.2009 11:36
колкото по разхайтено е управлението, колкото по-корумпирано е то, колкото повече се ядат един други, толкова по-добре, защото няма да се занимават с мен. Колкото по-малко държавата се занимава с мен, толкова по-свободен съм аз. Колкото по-свободен съм аз, толкова по-щастлив съм
цитирай
4. sisithebest - Ха ха
30.06.2009 11:39
не е вярно, че няма да се занимават с теб :)
колкото и да ти се иска... ако някой се яде при политиците, го отнася народа ... я нови данъци, я нови продажби за по левче... скоро няма да има къде да живееш, защото няма да има България.... ти обичаш ли родината си ? мислиш ли за нея ?
цитирай
5. sparhawk - balet
30.06.2009 11:41
В момента не искат нищо от теб, защото искат от други. Но когато стигнат до теб, вече няма да има кой да протестира, както се казва в песента. Ще си позволя и да цитирам и Жокера:
- Ако не се оправим с това сега, догодина ще е късно.
В моя блог написах защо е редно хората да гласуват и дори съм дал три варианта за кого.
цитирай
6. tera - Пък аз мисля,
30.06.2009 11:42
че стадото е имено това, което гласува и което си го прави откак се помни. Защото тогава идваха даже вкъщи да ни подканят да гласуваме, за да са първи в соцсъревнованието за бюро най-рано приключило изборния ден!
Още повече не виждам защо някой трябва да подканя някого да гласува. Това си е личен избор и никой не е длъжен да дава обяснения.
Това е точно глас ПРОТИВ цялата дивотия наоколо.
цитирай
7. strannica - ...
30.06.2009 11:44
Желание за мисъл?
Отговорност да имаш мнение?
Реалността показва, че за доста хора това е непосилна задача. (Като реални, практически действия, а не само мислите и мнението вкъщи пред жената/мъжа/децата или по форуми и блогове).
Много по-лесно е разбира се: аз никой не закачам и от никой нищо не искам, и вие не ме закачайте и от мен нищо не искайте :)
Това "ти си 'задължен' като гражданин да си избереш бъдещите управници" трябва да е в съзнанието от детската градина, а не да изскача като лозунг само преди избори. Но кой да възпита подобни граждани?
цитирай
8. sisithebest - tera,
30.06.2009 11:44
Глас против ставащото ли?? Не. Това е глас ЗА някой, който манипулира гласуванията. Ако отидеш да гласуваш, ето това е глас ПРОТИВ някой друг. Ти гласуваш, за да не дадеш власт на този, който е силно заинтересуван да спечели.
цитирай
9. sisithebest - sparhawk,
30.06.2009 11:45
съгласна с теб "Ако не се оправим с това сега, догодина ще е късно."!
цитирай
10. buket - baletlnetpepas
30.06.2009 11:46
Щом не искате нищо от държавата, предполагам можете да живеете в гората.? :)
цитирай
11. sisithebest - strannica,
30.06.2009 11:48
така е, на всички им е много по-лесно НИЩО да не правят. Защо? Защото е лесно. Нали! Трудно е да поемеш отговорност за решението си. Трудно е, но е наложително, защото така ТИ взимаш в ръце СОБСТВЕНОТО си бъдеще!

Наистина трябва да се насажда от малки - трябва да мислите, трябва да се развивате, трябва да сте отговорни пред себе си и пред света! И като се обърнете да кажете - да, това го реших аз, а не някой друг ... Хора, вие не сте зомбите, започнете да решавате сами за СЕБЕ СИ и бъдещето ви, както и бъдещето на вашите деца!
цитирай
12. baletlnetpepas - Нови данъци казваш
30.06.2009 11:53
елементарно - не ги плащаш. Не дай си боже държавата стане силна и всичко започне да върви по мед и масло ми че тогава ще дойдат да ти вземат имуществото защото не си си платил данъците! А кой каквото ще да ми казва плащането на данъците си е озаконен пладнежки обир!

Ако няма България - все нещо друго ще има и след едно поколение, минало през образователната система на това нещо друго хората щ го наричат своя родина.

sparhawk - де що има протест, аз съм там. Просто не гласувам защото изборите са източник на легитимност на една власт, която аз не желая да съществува
цитирай
13. utopichno - новия албум на азис? добре казано! ...
30.06.2009 11:54
новия албум на азис? добре казано! :)
ама нали и той по едно време имаше желание за политическа кариера ;))) може пък тогава стадото да се юрне към урните!
цитирай
14. tera - sisi,
30.06.2009 11:55
младо момиче си, но ми звучиш като нахъсана комсомолка от времето на соца. И те така подскачаха от ентусиазъм, упоени от своята правота и с чувството, че са открили топлата вода.
Не ми се спори за глупости, но не виждаш ли че тезата ти издиша.

Гласувай ЗА някой, за да си против друг!
Ако гласувам, ще го направя действително ЗА някой, а не хипотетично да преча на някой друг, който искал да се докопа до властта и "...който бил силно заинтересован да спечели".
Кажи ми по-добре някой, който участва и НЕ Е ЗАИНТЕРЕСОВАН да спечели. Ей така отишъл там на шикалки да си играе.

Било глас ЗА някой, който манипулирал гласуването. Ами за чий да участвам в манипулирано гласуване?
цитирай
15. sisithebest - utopichno,
30.06.2009 11:56
хахахахахах... може пък, знаеш ли...днешното поколение е по-запознато с Азис, от колкото с Вазов, Ботев, Левски... какво да говорим повече...
цитирай
16. sisithebest - tera,
30.06.2009 12:00
тезата ми може да не я приемаш, но тя е просто една от причините да се гласува. Не подскачам от ентусиазъм, бясна съм, че пак ще се оставим на лесното и няма да се решим да поемем отговорност. Дразня се на такава пасивност!
цитирай
17. анонимен - Правилно трябва да се гласува
30.06.2009 12:03
Трябва да се покаже че народа решава, а не все едни и същи хора които разчитат на това че на народа им е писнало,че народа е свикнал да го мачкат и че всеки повтаря "няма смисъл" "нищо няма да се промени".Точно на това разчитат дадени хора. Е АЗ НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА МЕ МАЧКА И ИСКАМ НЕЩАТА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ!!!!!!!!
цитирай
18. baletlnetpepas - Всъщност
30.06.2009 12:04
според мен разсъждаваш наистина наивно. Нима не си разбрала, че нещата не зависят от тези, които са на власт? Дали ще е един или друг, разликата няма да е драстична
цитирай
19. sisithebest - baletlnetpepas,
30.06.2009 12:08
просто нямам сила да коментирам пасивността ти!
Ти явно си си решил да се скриеш някъде и нищо да не правиш, щото е по-лесно... направи го тогава и не заразявай останалите с тази безотговорност, защото точно тя ни е докарала до тук!
цитирай
20. sisithebest - анонимен,
30.06.2009 12:11
и аз не искам!!! Искам най-после да се осъзнаем, че всъщност от нас зависи всичко! Изборите са манипулирани... ами добре. Идете и гласувайте за някой и после като се види разликата - ставаме, дигаме се и настояваме за правата си!!! Защото ако си стоим тихо и само цъкаме с език... нищо няма да стане, нищо няма да се промени... просто поредното стадо, което си стои мирно и тихо и те само го тъпчат, стрижат и мачкат.
цитирай
21. baletlnetpepas - Глупости на търкалета
30.06.2009 12:17
комсомолските деятели и опитите им да превърнат безумните си лозунги в реалност ни докараха до тук
цитирай
22. gnushev - Кой говори за гласуване?
30.06.2009 12:17
Какво значение има дали ще избереш този, който ще прибере 1 000 000 или този който ще прибере 500 000, а за останалите ще построи две магистрали. Не е голяма разликата дали ще пътувам София-Бургас 6-7 часа или 2-3 часа и какво толкова като 50 човека по малко загинат по пътя до там щото имало магистрала. Какво значение има дали ще вземат заем от 9 милиарда (по няма и 1200 лева на човек) за да направят Белене и че ще ни се вдигне и тока ама малко или примерно някой частник ще даде парите и ще свали цената за да си купуваме от него. Честно казано ми е все тая дали атомния реактор ще е оригинален руски доказал се модел на 30 години или на някаква италианска техника ама била трето ли четвърто ли поколение. Все ми е едно дали ще се направи южен поток и ще взимаме газ от Русия която пък те ще купуват от бившите руски републики и ще ни продават по скъпо или пък ще се направи Набуко да взимаме директно от тези републики. Ама Европа приоритета й бил Набуко е има ли значение.
Абе за какво да гласуваме като няма значение дали данъците ми отиват за пътища в страната или за пътища до нечия вила. Дали осигуровките ми отиват за пенсията на баща ми или за офиса на някой работещ пенсионер познат на министъра.
Още се чудя има ли смисъл?
цитирай
23. tera - sisi,
30.06.2009 12:19
това го писах за предните избори, но си е универсално за всички избори в БГ.

"Каквото и да си говорим - политиците са си ку*ви на повикване. Сложих звездичка за камуфлаж. На някого не му ли е ясно, че едрият бизнес върти политиката и той си вкарва тези, които са му нужни във властта? Да ви цитирам ли измененията в различни закони, приети само защото за тях са лобирали много хора, точно под натиска на определени кръгове от едрия бизнес? Твърде много са, за да го направя, пък и какво от това?

Така че - утре ще гласувате за марионетките, нови или стари, които обслужват бизнеса. Хич не си въобразявайте, че не някой му пука за вашите интереси. Номерът им е само да се оядат достатъчно, докато гласуват с чужди карти.

Приятно ви гласуване!"


цитирай
24. sisithebest - gnushev,
30.06.2009 12:20
да, всеки един глас има значение!
цитирай
25. sisithebest - tera,
30.06.2009 12:24
ами като си пасуваме и за това си го позволяват! Айде да видим ако всяка седмица поне 100 000 ставаме и отиваме пред Народното Събрание и казваме, какво искаме.. айде да видим какво ще стане! Дали ще си го позволяват отново? Бих искала да сме осъзнати и да гласуваме и ако видим манипулиране - да станем и да си кажем каквото има! Ама не да са 100-200 човека срещу 300+ полицаи. Стават всички, които са недоволни - вдигат се от всички краища на страната и изказват своето мнение!!!!!
цитирай
26. byrkanica66 - За Азис и стадото
30.06.2009 12:25
Без Азис и стадото с обиди никого няма да убедите да гласува.Аз ще гласувам за България.Не че се ръсят глупости не че харесвам Азис и не съм овца или някакво там животно а човк със свободна воля.
цитирай
27. gnushev - sisithebest
30.06.2009 12:26
Съгласен съм на 100% с теб!
Чудя се как да убедиме tera :)
цитирай
28. sisithebest - да,
30.06.2009 12:28
byrkanica66 написа:
Аз ще гласувам за България.Не че се ръсят глупости не че харесвам Азис и не съм овца или някакво там животно а човк със свободна воля.


Ето това беше мъдра мисъл! Човек със свободна воля - способен сам да определя съдбата си!
цитирай
29. sisithebest - gnushev,
30.06.2009 12:30
то не само tera... има толкова много хора, които няма да прочетът написаното и пак ще си пасуват... трябва да се каже и на хората около нас - да се опитаме да започнем малко по-малко да променяме приятелите и познатите си, към това да имат самосъзнание, чувство за отговорност - да взимат решения!!!
цитирай
30. valsodar - Бях забравил какво е полит-агит...
30.06.2009 12:36
Бях забравил какво е полит-агитация, от времето в което премахнаха полит-комисарите - благодаря, че ми я припомни!

Същият ленински патос и отсъствие на логика в аргументите.

Сега ми липсва само да чуя "Говорит Москва!" и след това мога да умра със сълзи на щастие.

Ех, колко ми липсваше сталиновият подход към масите!


цитирай
31. gnushev - Вярвайте, че сте значими!
30.06.2009 12:40
Всеки един глас има значение, защото всеки един обикновен човечец може да промени историята. Има десетки примери за това и в Българската и в световната история. Волята на един човек заедно с подкрепата на останалите води до огромни постижения. Помислете за различните физици, мамтематици, химици. С какво недоверие са подхождали към техните теории а сега им слагаме портретите в училищата. Ами Левски?! Замисляли ли сте се как един обикновен човек от народ е успял да събуди непробудния Български Лев. Сами виждаме колко е трудно това дори и сега. Ами Хитлер!? Един дребен и невзрачен по късно и болен човек едва не се превръща в император на света.
Човекът е толкова невзрачен на фона на множеството, колкото е едно камъче в един огромен аквариум. Но нали знаете какво може да направи това камъче ако е на точното място на пътя в точното време. Може да обърне колата.
цитирай
32. sisithebest - valsodar,
30.06.2009 12:42
има нужда малко да се каже на народа, че е време да се събуди от летаргията си и да се вземе в ръце!
цитирай
33. sisithebest - gnushev,
30.06.2009 12:44
точно така! Един човек може и да не прави пролет, но един, човек заедно с още няколко вече има смисъл. А как да стане това, като всеки чака другия да се сети.. порочен кръг и пак никакво действие! Стига сте стояли безтегловно на 'лифта', вземете решението - качете се на върха по пътеките и променете своя живот!!!
цитирай
34. анонимен - sisithebest
30.06.2009 12:46
bravo
цитирай
35. sisithebest - #34,
30.06.2009 12:48
благодаря, надявам се повече хора да разберът идеята на постинга! Иска ми се да знам, че българина все още има воля за борба!
цитирай
36. monarchism - Аз за комуняги нямам намерение да ...
30.06.2009 12:52
Аз за комуняги нямам намерение да гласувам, а всички парламентарно представени партии са пълни с такива. Тогава, защо и за кой да гласувам?
цитирай
37. sisithebest - monarchism,
30.06.2009 12:55
не искам да ти казвам моите преценки за гласуване, всеки избира сам. В твоя случай просто избери тези, които са с най-малко представители... гласувай против по-силните!
цитирай
38. gnushev - Моето мнение за проблема
30.06.2009 12:57
Според мен точно с това разбихме един мит, както го правят в едно предаване. Мита за работливия Българин. Истината, е че Българина е супер мързелив. Ама толкова ги мързи някои хора, че чак ги боли. И като ги боли се оправдават, че ги боли за да могат да не работят. Мързи ги да си сменят работата щото трябва на новата да се работи повече. Е ще взима с 200 лева повече ама кво са двеста лева. Пък ще трябва и да се обучавам. То пък четене.... Мързи го да отиде до по големия магазин за да си напазарува по-евтино и да спести. Е къде ще ходя в тоя магазин там има само боклуци. Ехо... и в тоя магазин до вас пак са същите боклуци ама са по скъпи. И не се оплаквай тогава че са скъпи, защото ти така стимулираш усмихнатата лелка до вас да вдига още цената и да ти взима парите щото те мързи да отидеш на евтиното. Мога да изброявам цял ден. Но не мога да разбера как може да го мързи да отиде до урната веднъж на четири години и да се оправдава с това, че гласуването не променя нещата.
цитирай
39. batstefan - 22. gnushev
30.06.2009 13:00
Всеки гражданини има право да бъде избиран. Защо ти не се кандидатира за депутат? за ад можеш да вземаш ти по 500 000 лв. и на теб да ти правят пътища до вилата, или ако не ги харесваш тези неща.... ми точно такива кандидати търсим ние.
цитирай
40. batstefan - sisithebes
30.06.2009 13:06
Защо не проведеш анкета: "Ще гласувате ли ако вота беше отрицателен както в къщатат на БигБрадър" То такъв вот няма, но изберете си тази партия против която сте, а от останалите изберете една със жребий и пуснете бюлетината и в урната. Това е равнозначно на отрицателен вот.
цитирай
41. sisithebest - batstefan,
30.06.2009 13:07
Така е, всеки има право да бъде избиран, но не всеки има реалното право да се кандидатира. Та нали ако се кандидатира само ще го оплюят и най-много някоя партия да го покрие някъде заради това, че е искал да направи по-добро. Ако хората не се обединят няма да се получи нишо, за жалост... а ние, българите, сме като никога разединени, страхливи и удържаме стоически на каквото и да е... ми такива сме - мързеливци, както казва и gnushev...
цитирай
42. gnushev - Може и това да стане! Но защо да не ...
30.06.2009 13:09
Може и това да стане! Но защо да не започнем заедно с теб с нещо по реално и дребно. Например след изборите да се постараем тези които са избрани да си спазят обещанията като ги държим отговорни за това. Ако си спомняте имаше един човек от Перник който протестираше сам на цар борис трети за това , че булеварда беше като лунен пейзаж. Еми вече не е така. Сам един човек, застана с два надраскани набързо лозунга на хартия. Ако всеки така поеме отговорност и държи сметка на онези които харчат неговите пари ще е друго.
цитирай
43. sisithebest - #40 batstefan,
30.06.2009 13:09
и това е решение на проблема, само дето не трябва да е с жребий. Просто продължаваш с оставащите, докато не остане една, която най-малко те дразни - и отиваш да гласуваш за тях примерно.
цитирай
44. анонимен - всички заедно
30.06.2009 13:13
ей така :

http://www.webpark.ru/go.php?url=http://images2.webpark.ru/uploads53/pod07/29_podborka_02.jpg
цитирай
45. sisithebest - анонимен #44,
30.06.2009 13:16
е може не така вкупом, ама да сме всички ;)
цитирай
46. strannica - ...
30.06.2009 13:27
Има толкова много хора, които и да прочетат написаното, пак ще си пасуват :)
На днешния българин мозъкът му е прояден от убеждението "от мен нищо не зависи".
Какво ти "всяка седмица поне 100 000 ставаме и отиваме пред Народното Събрание и казваме, какво искаме". Всяка седмица? 100 000?

Българският манталитет е (не само в политическите и изборните въпроси): ако може отведнъж да стане, ако може аз да не участвам, а да гледам отстрани как става. А ако се изискват продължителни усилия дълго време - и ако не става и трябва да опитваш пак и пак - докато стане! - ааа, неее, пиши го умряло! Много бързо се обезверяваме и се отчайваме.

При това ние сме най-умните! Как в други страни не са разбрали, че политиците са кукли на конци, а кукловодите всъщност решават какво да става? (защото така е в цял свят - такава е природата на политиката и на вертикалата на властта).
Ама ние имаме тежкото наследство на комунизма. Хайде да се огледаме какво става в бившите соц.страни и дори в бившите съветски републики (европейските, защото азиатските си имат своята специфика). Къде са те, къде сме ние - като визия на страната и хората, като икономика, като гражданска активност ако щете ( респективно избирателна активност).
Ако народът, гражданите не са един постоянен коректив на властта - който и да е на власт - то същата тази власт естествено ще си прави каквото си иска.
цитирай
47. boyanov - То, така е най-лесно...
30.06.2009 13:32
Много лесно е да се обвини народа и да се нарече стадо. Но се иска малко по-мъдър поглед върху това "стадо". Казваш, че хората били апатични, незаинтересовани. А, зададе ли си въпроса има ли кауза след онази от 1989 г., която да ентусиазира и да вдъхне надежда у неизкушения от политика, обикновен български човек? Не виждаш ли колко смешни са посланията на "водещите" политически сили? Всичко е в полето на негативизма - тоя ако дейде ще ви съсипе, оня ако дайде ще ви ореже пенсиите, третия ако дойде ще ви смени имената... Това какво означава, според теб? Означава тотална липса на политическа кауза. А, хората дадоха знак, че искат такава кауза като избраха с голям процент НДСВ сле думите - за повече морал в политиката и икономически простеритет в рамките на 800 дни. (друг е въпросът кой, как и защо ги каза). Така че мацко не бързай с това презрително "стадо". То и стадото не калпав водач не тръгва.
Пък ти...пиши в политика. Тук освен прокламации, могат да се научат и много полезни неща, след като си социално активен човек.
цитирай
48. jblog - Аман от апатия!
30.06.2009 13:32
За хиляден път ще го кажа, знам че е банално, но: Заради апатия, незаинтересованост и високомерност на младите, образованите и активните хора, сме на това дередже! Докато умните се наумуват...бабичките гласуват!
цитирай
49. gnushev - strannica
30.06.2009 13:33
съгласен! Трябва да се потруди всеки за да стане добре. На готово няма как да доиде демокрацията или казано на по разбираемо народовластието.

http://img38.imageshack.us/img38/5337/91996532.jpg
Крайно време е да смениме пастира с такъв който да ни кара по поляната а не по асфалта. Поне да се поонахраниме
цитирай
50. sisithebest - strannica,
30.06.2009 13:37
добре, но все пак аз оставам с надеждата, че не всичко е загубено и, че ние, тези, които разбираме проблема, ще се опитаме да повлияем на другите. Младите трябва да се научат, че от тях зависят много неща. Възрастните да се убедят. Просто ТРЯБВА да се прави нещо, а не да се стои пасивно!!
цитирай
51. sisithebest - boyanov,
30.06.2009 13:39
каква по-добра кауза за гласуване е от - застанете гордо зад своя избор! Ако този ви 'избор' ви прецака - станете и възроптайте - ВСИЧКИ до един! Търсете правата си - не спете и не се оставяйте да ви тъпчат!
цитирай
52. анонимен - Има ли спасение за българския народ?
30.06.2009 13:40
Наистина искам да гласувам, но уви няма за кого! Всички от властта за съжаление са белязани от комунистическото управление от преди двадесет години, ако са прекалено млади то бащите или дядовците им са били членове на тази партия. Честен човек трудно би оцелял в тази върхушка, без значение от коя партия е . Всички за мен са едни и същи само, че са от различни партии. Нима не гледаме едни и същи провалили се политици, които напират отново за властта. Кажете си честно, кое правителство ни осигури нормален живот, работа, спокойствие, сигурност. Всички обещават и народа, на който му е останала само надеждата за по-добър живот гласува и отново същото, до следващите обещания и избори. А нещата са трагични в България - престъпност, безработица, несигурност, отчаяние. И не е вярно, че българина по принцип е песимист, това е реалния живот или поне аз го чувствам така. Угрижен за оцеляването си, никой не се бори за по-добър живот, повечето от хората са примирени и се борят единствено за насъщния хляб, за друго няма възможност, не случайно сме най-бедния народ в Европа и с доста милионери трупащи благата си на гърба на обикновените хора. За това няма да гласувам, защото знам, че и която партия да дойде на власт, всеки ще мисли единствено как да стане още по-богат и могъщ и положението няма да се промени. Дано съм лош пророк, но това което видях през годините на ,,демокрацията'' ми е прекалено достатъчно, да напиша всичко това.
цитирай
53. sisithebest - jblog,
30.06.2009 13:40
много си прав!
цитирай
54. gnushev - втори поглед
30.06.2009 13:42
Като се загледам по внимателно в снимката със стадото тя говори сама. Тия първите патки виждат, че некой ги води, подхвърлят им по нещо за да ги примамят ама тия най накрая не виждат ли че тучната ливада е на една крачка встрани ами вървят след останалите по пътя?
цитирай
55. julllinkata - Евала мацка:)
30.06.2009 13:43
аз ще си гласувам. Дето вика моята духовна сиси - абе, кво ти дреме, ако ще за партията на китайските пенсионери, няма да ми разпределят автоматично гласа:) 18 +, тва е положението, кака :Р :)
цитирай
56. sisithebest - julllinkata,
30.06.2009 13:49
:) Браво, упражни правото си на глас :)
цитирай
57. gnushev - 52. анонимен
30.06.2009 13:51
Да всички са такива защото е такава школата ни за политици. Трябва да промениме НИЕ нещата. Професията политик трябва да покрива други критерии. Ние трябва да я направиме трудна тая професия и така ще дойде деня , в който на мястото ще застане истински политик, а не крадец.
Представи си ако това стадо на снимката хукне на където си поиска, тия които го пасат ще им е много трудно да го прилъжат да върви след тях. Ще трябва или да има огромен опит или да им предложи много добро лакомство за да ги събере и да ги поведе.
Трябва да си искаме нашето. Не да сме нагли, а само това което ни се полага.
цитирай
58. jblog - boyanov, разбира се, че проблемът е ...
30.06.2009 13:54
boyanov, разбира се, че проблемът е в народа! Каква кауза може да вдъхнови един "чалга избирател" (справка - моят блог)? Малка кауза ли е нормална европейска държава с правила, които се спазват от всички, с чиста природа, здрави и образовани деца и спокойни пенсионери?
цитирай
59. boyanov - :)
30.06.2009 13:55
Пак не ме разбра :) Да застана гордо зад своя избор означава да съм направил избор. Това е проблемът. Много хора не виждат себе си в това което им предлага политическата сергия. Ти видяла ли си търговец, който да те заплашва? Напротив, убеждават те колко качествена е стоката му, колко полезна е тя за теб, как ще направи живота ти по-приятен. И ти мислиш, мислиш пък направиш своя избор. Е, понякога те излъгват, но пък правиш рекламация и те такаа. При политиката е същото. Ако имаш някаква стока ти я предлагаш, а избирателят я "купува" и прави рекламация, ако си го излъгал. Я, да видим нашите политтърговци какво правят. Какво ни слагат на сергията? Ако продължим с търговската терминология хората днес имат нужда от стока (политическа) от първа необходимост, а не от хорър играчки. Чак когато нашите политици успеят да дефинират за себе си кои са тези стоки от първа необходимост, чак тогава ще върнат хората в изборния процес. Инак - остава онази по-малка от половината част, която е направила и винаги прави своя избор и застава гордо зад него. :)
цитирай
60. sisithebest - boyanov,
30.06.2009 14:03
е като има рекламации - защо нищо не се случва ? Това искам да разчупя. Да има резултат рекламацията, да не се отказваме още в началото... или като в оня виц:

Срещнала Марийка, Иванчо:
-Иванчо, да знаеш няма да стане!
-Айде бе, Марийке!
-Ех, ама как само с едно изречение и ме придума...

та, айде да не ни скастрят постоянно и ние да си мълчим. Айде да се вземем в ръце и да си искаме своето, както казва gnushev, "Не да сме нагли, а само това което ни се полага"!
цитирай
61. darktales - стадото
30.06.2009 14:05
Стадото ще се нареди пред урните, както се редеше през последните 20 години и през 45-те преди тях.

Вече 20 години сме най-бедната, най-корумпираната, най-мръсната, най-комунизираната, най-бандитската, най-безразличната към собствените си граждани държава в Европа.

И все пак все още има достатъчно хора, които си мислят, че ако това не може да се оправи с гласуване, може да се оправи с още гласуване. Нищо чудно. И преди имаше достатъчно хора, които вдигаха като един ръце по комсомолските събрания, за да "изразят отношение".

Всяки един политик, който е влизал в парламента през тези 20 години, има своя дял вина за това положение. Всеки един, който е гласувал и го е изпратил там - също. Хайде, за първите 1-2 парламентарни избори може да се прости. Но оттам нататък няма извинение. Глупостта не е оправдание. Никой не ти е виновен, ако си глупав.
цитирай
62. boyanov - jblog
30.06.2009 14:06
А, според мен далеч не е така. Народът ни е като всички останали. Нито по-добър, нито по-лош. Това че политическият ни "елит" говори с него на ... някакъв странен език не означава, че вината е у няколко милиона тъпи българи, които не могат да разберат мъдрейшите слова на шепа богоподобни политически полубожества.
Казваш каузата е Европа. ОК, всички изследвания сочат, че българити са най-големите еврооптимисти. Въпросът е, че избирателят не вижда този, който е в състояние, има желание и е достатъчно чист за да осъществи надеждите ни за "нормална европейска държава". Просто ракетите са ни криви, а не космоса. Ти да си ще се качиш ли на крива ракета, издишаща оттук и оттам, с течове отвсякъде? Съмнявам се. Така е и с тези, които не искат и няма да гласуват. Да, не съм съгласен с тях, но не ги обвинявам, а ги разбирам напълно. Поведението им е абсолютно логично от тяхна гледна точка. Това, което правя е да говоря с моите познати и приятели и да се опитвам да им дам мотив да гласуват. И не защото са овце, стадо и тинтири-минтири лозунгарски определения, а защото са хора, които искат да правят изборите в живота си мотивирано и с разума си. Върху това трябва да поработят доста политическите... щабове :) (как военно звучи това "щаб", намирисва на батални сцени, жертви и т.н.)
цитирай
63. sisithebest - darktales,
30.06.2009 14:09
не мога да се съглася, че хората са били пред учните последните 20 години... последните 20 години бележим рекордна отрицателна избираемост. Никой не мисли, че има смисъл, защото както казваш сме най-... във всички "черни' списъци... еми там сме не само поради политиците ни, а и заради нашата безотговорност и вманияченост, че от нас нищо не зависи... Айде де!
цитирай
64. gnushev - Аз лично понякога се усещам, че съм ...
30.06.2009 14:13
Аз лично понякога се усещам, че съм заслепен от мисълта за дългоочакваното чудо. Да дойдат нормални политици и да изкарат на "сергията" не "хорър играчките" а истинските стоки. Но истината е друга. Уморих се вече да чакам "чудото". Осъзнавам, че сме вървяли по грешен път и, че е необходимо да тръгнем в друга посока. Минаха 20 години. Това ми е, може би, половината нормален живот, а всичко трябва да почне отначало. Няма да дойдат добрите управляващи докато не се осъзнаем най-накрая, че един работник, каквито са управниците, е добър когато го контролират изкъсо. Едно дете не прави бели само ако си до него. Хора избираме по-малкото зло и му слагаме четала на врата. Това е!
цитирай
65. bogolubie - Към всички:
30.06.2009 14:14
Някой може да не е искал и да се ражда, но се е родил. Може да не е искал да е в България, но е тук. Не можем да живеем само както ни е кеф, защото не сме сами. Като народ сме един организъм и всички зависим едни от други. А в Библията пише, че немарливият е брат на разсипника. Нашата държава е доста попиляна от нашето нехайство. А Бог е Бог на реда! Ако не искате да живеете като нова мода рая в Булгаристан, вземете мерки! Сега е времето. Преди и аз съм пропускала някое гласуване, но сега, наистина положението е много изпуснато и ако не се вземем в ръце, загиваме! Това е истина и ми е болно за тези, които навярно претендират за интелигентност, а не проумяват простичката истина. Щом нехаеш за нещо, ще ти го вземе този, за когото то е ценно. Благата се преразпределят, искаме или не. Да целуваме земята, която Бог ни е дал и да Му благодарим, защото като се видим с голите задници и оценим какво сме загубили, няма кой да ни помогне.
Има и една неподправена истински българска телевизия и една нелицемерна партия, която знае какво иска в полза на България и народа и четири години работи усърдно, въпреки че няма кой знае каква власт. Така или иначе без управление не може в една държава, но поне да е българско в България, а не в квартал на съседите. Ако не беше съдбоносно положението, нямаше да ми се даде възможност от Богоявление насам да пиша в блога. А аз съм под пълно водителство и Бог страда за нас, но не може да ни даде това, от което имаме нужда, защото ние самите го отхвърляме! Той насила не дава. С обич към всички ви:ЕСТИР!
цитирай
66. jblog - boyanov, съгласен съм с всичко, ...
30.06.2009 14:16
boyanov, съгласен съм с всичко, което казваш, но може ли апатичен и незаинтересован човек да направи разумен избор? Според мен информираният избор трябва да го правят избирателите, на базата на собствени критерии, а не да им го дефинират политиците. Най-малкото, защото си прав, че те ще им дефинират лозунги,
цитирай
67. анонимен - Българина е пречупен отдавна!В...
30.06.2009 14:18
Българина е пречупен отдавна!Винаги търси лесното лично за него!Той винаги е готов да хукне към съответната граница,да посреща с хляб и сол поредния "освободител"!Хилейки се приятничко,готов за ВЛАСТ и"сътрудничество"!Няма никакво чувство за държавност!Винаги е "сам юнак на коня"!Където се съберат двама да правят нещо,третия е ВИНАГИ ПРОТИВ!А за повече да не говорим!Става хайван-пазар,всеки крещи СВОЕТО МНЕНИЕ и никой никого не слуша!Всяка добра идея ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изкористява!Така е в държавната администрация,така е в полицията,правосъдната система,общинските съвети,народното събрание...Така е навсякъде!И така,за кого ли да гласувам!?:(
цитирай
68. boyanov - sisithebest
30.06.2009 14:19
Всъщност рекламациите при нас са доста успешни. Първо червените мислеха, че са вечни. Да, ама паднаха от власт. После дойдоха сините "с малко, но завинаги" и също си мислеха, че ще са вечни. И те паднаха от власт. После дойде "Царя" и неговите хора се мислеха за вечни, нооо.... не стана. Така че българският народ достатъчно мъдро и цивилизовано, през последните 20 години даде на всеки един политик да разбере, че няма "вечни". Че когато продукта ти е скапан - следва рекламация и слизаш от власт. Дава се шанс на друг. Ако и той се оака...айде вън. Надявам се няма вече нормална българска партия, която да не е получила своята рекламация и да живее още с илюзията, че веднъж само да дойде на власт и ...айдеее форевър. Освен това, българите напоследък са достатъчно толерантни за да оставят управляващите целия мандат за да докажат какво могат. За да няма после "Ама ние щяхме да оправим нещата, ама - на, те ни свалиха и ние затова не можахме. Нито един от сегашните политици, няма право да се оправдава, че българите не са му дали шанса, възможността и времето да осъществи своите политически проекти. Политическият провал днес е провал в най-чиста форма именно благодарение на всички хора. Затова не съм съгласен, че народа бил виновен за всичко. Народът ни е толерантен, търпелив и по своему мъдър. И като всеки народ може да бъде излъган, но се учи от грешките си. Понякога бавно, но сигурно.
цитирай
69. sisithebest - 67. анонимен,
30.06.2009 14:23
аз не се чувствам пречупена... виждам, че и доста хора са така. Не мисля, да се предавам толкова лесно. Отивам да гласувам, защото искам да кажа кой искам и кой не искам в управлянието на МОЯТА страна. За да го избера и после да бъде наказан публично, ако не си върши работата!
цитирай
70. sisithebest - boyanov,
30.06.2009 14:25
ох, искрено се надявам да си прав... дано наистина да се учим от всичко това!
цитирай
71. анонимен - ДА ИЗРАЗИШ СВОЯ ГЛАС!
30.06.2009 14:27
За кого да изразя своя глас бе скапа ? Тези всичките ни крадът вече 20 години , виж и какъв смешен мажоритарен избор ни дадоха та кажи ми мила за чий ... да гласувам ?
цитирай
72. strannica - :)
30.06.2009 14:28
"Където се съберат двама да правят нещо,третия е ВИНАГИ ПРОТИВ!А за повече да не говорим!Става хайван-пазар,всеки крещи СВОЕТО МНЕНИЕ и никой никого не слуша!"

Защо? Например коментарите в този постинг говорят за обратното :) Можем пък точно от тук да започнем да мултиплицираме...
А, да - и аз не се чувствам пречупена - много даже напротив! :)
цитирай
73. boyanov - jblog
30.06.2009 14:30
А, според мен работата на политиците е именно тази. Да предизвикат у хората мотивиран политически избор. Моята работа не е политиката. Аз имам живот, далеч от нея. Аз съм потребител на политика, а не неин създател. Пак ще се върна на аналогията с търговците. Да, аз ям хляб, но не съм хлебар и не ме интересува технологията, по която го правят. Отивайки в магазина избирам най-вкусния (според мен) и добре изглеждащ такъв. Работа на пекаря е да го създаде и чрез търговеца да ми го предложи. Аз не мога да бъда всичко. И в тази връзка как виждате България от 7 милиона политици? Просто няма начин всички да сме наясно с всички тънкости на политиката. Ние избираме това, което ни се предложи. Или ... както става за съжаление, не избираме, защото нищо не ни предлагат.
Това искам аз от българските политици - да си вършат работата и да ми предложат продукт, който аз ще избера и на всичко отгоре ще имам претенции, ако ме излъжат в качеството.
цитирай
74. sisithebest - 71. анонимен,
30.06.2009 14:32
за най-малко лошия. ей за тоя. по-добре ли ще ти е да си стоиш и да мрънкаш как нищо не правят политиците... те пак ще изберът някой, независимо дали си гласувал или не, важното е да участваш в това избиране!! Да бъдеш отговорен!
цитирай
75. анонимен - анонимен №71,
30.06.2009 14:36
ако сега си окраден, но все още имаш глас, по-късно хем ще си окраден, хем и това право няма да имаш. Атака ще променят законите за гласуването и много други закони, ако им се даде тази възможност. Те не се отмятат и не лицемерят, дори ромите им свалиха шапка, а вие още не сте наясно. Не се чудете, но да действаме единни!
ЕСТИР
цитирай
76. gnushev - Виждам България със седем милиона ...
30.06.2009 14:40
Виждам България със седем милиона политици както със седем милона хлебари. Всеки си предлага стоката, но за да разбереш коя е най-добрата или щетрябва да се довериш на опита на някой или да пробваш всичките седем милона хляба.
цитирай
77. gnushev - boyanov
30.06.2009 14:43
Иначе си прав, че политиката в България е уродлива. Всъщност такава няма. И е доста трудно да избираш със затворени очи.
цитирай
78. dorichela - И аз ще гласувам
30.06.2009 14:53
макар за принципа "За този, който най-малко мразя" :)
цитирай
79. boristodorov56 - НЕЩО ТРАБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ
30.06.2009 15:01
Или ние - да млъкваме и клякаме - народа!
или те - мълчат и коленичат - управниците!

Промяната става по два начина:
- с гласуване,
- с оръжие.

Не гласуваш - нищо не променяш.
цитирай
80. sisithebest - dorichela,
30.06.2009 15:02
пак е нещо.
цитирай
81. sisithebest - boristodorov56,
30.06.2009 15:03
обсъдихме го този вариант с един приятел по скайп.. лошото е, че оръжието е във власт имащите и най-много добрите да си го отнесът с това ;)
цитирай
82. darktales - sisithebest 63.
30.06.2009 15:08

Не бележим "отрицателна избираемост", де да беше така :)))
Както и да е. Аз все се чудя защо сме на дъното, а то виж каква била работата! Малко се гласува в тая държава, другари! Ех... ако гласуваха 99%, както през соца...
И какво ще стане, ако гласуват всички? Хайде кажи, каква ще е разликата? Какво ще видим, дето вече да не сме го виждали?
Иначе съм 100% съгласен, че не толкова политиците, колкото най-вече ние сме си за е*бане. Защото едните все гласувате, а другите все не можем да ви убедим, че така няма да стане.

цитирай
83. анонимен - pedro
30.06.2009 15:09
baletlnetpepas написа:
аз си се чувствам чудесно в стадото на негласуващите. Не искам нищо от държавата, държа само и тя да не иска нищо от мен

тогава изчезни от държавата
цитирай
84. sisithebest - darktales,
30.06.2009 15:17
гласувай, за да може след това ако не ти оправдаят доверието да имаш правото да се надигнеш без да те критикуват! Гласувай, за възможността да направиш страната по-добре! Просто не бъди пасивен, ако не намираш смисъл да гласуваш ЗА, то гласувай поне както и dorichela - гласувай ПРОТИВ.
цитирай
85. batstefan - sisithebest(43)
30.06.2009 15:21
Това го казах за тези, които не искат да гласуват. Пък аз знам за кого да гласувам , за коалицията на най оплютия политик. Мисля че най оплютия е най неудобен за някои, които имат власт над медиите за да успяват да го оплюват.
цитирай
86. darktales - sisithebest 84.
30.06.2009 15:22
ОК, убеди ме, ще ида да пусна една недействителна бюлетина.
Ама да знаеш, че само заради теб го правя ;)))
цитирай
87. sisithebest - darktales,
30.06.2009 15:25
;) пак е нещо, благодаря :)
цитирай
88. strannica - Имало едно време...
30.06.2009 15:43
...един български политик със светли идеи...който се провалил. Защо?
Сигурно е бил лош мотиватор. Или не е предложил на хората точно това, което им е било нужно. Или е говорел с тях на прекалено странен език.

"Левски е предаден и заловен на 26 декември 1873 г. До Арабаконак го водят двайсет заптиета, но никой не се опитва да го освободи. Защото «преклонена главица – сабя не я сече» или защото:

- Той е от Карлово, променя всяка седмица лицето си. Със среден ръст, светлокестеняви мустаци... А очите му са големи и пъстри...

- Аз самичък издадох комитетската работа, за да си спечеля заслугата на доносчик! Възнаградете ме! Това искам! Ето - аз издавам!

- Преди ние не знаехме що е това комитет! Дяконът – той ни вкара!

- Вземаше ми тескерето и минаваше във Влашко! Ето, казвам му го в лицето!

- А бе, Левски, разбира се, ти познаваш комитетските хора, но продължаваш да отричаш. Ти видя вече: искаш ли да доведем насреща ти сто и петдесет души, за да ти кажат.
(реплики на българи, които са свидетелствали СРЕЩУ него в съда).

Какво си е мислел Тропчо, Ефенди Аслан Дервишооглу, Лъвский след като е чул тези думи?
Никога няма да узнаем. Защото той мълчеше. Не предаде никого, не издаде нито едно име. Докрай. Остана сам. В затвора. Изоставен от тези, на чието освобождение се бе посветил. "
Още: http://strannica.blog.bg/drugi/2009/06/28/nishto-predizborno.355264

Ами ето ви "чист и свят човек", "посветил себе си на отечеството си", заел се безкористно с народните работи...
И какво?
Не мисля, че днес съдбата на Левски би била по-различна.
Той човека си го е написал черно на бяло: Народе???? - актуално е и досега.
цитирай
89. lubima - подкрепям те на 100%. . . и аз не искам ...
30.06.2009 15:45
подкрепям те на 100%...и аз не искам да пиша на тази тема в блога си!
цитирай
90. sisithebest - lubima,
30.06.2009 15:50
:)
цитирай
91. lubima - честно да си кажа. . . яд ме е на мек...
30.06.2009 16:07
честно да си кажа...яд ме е на мекотели които хленчат..."ама няма за кой да гласувам".."ама аз в знак на протест няма да гласувам".....дрън-дрън....айде сега...няма...че и капризи....празна бюлетина да пуснат поне....но за това се иска да се направи едно слооожно упражнение...да си вдигнеш гъзето от столчето пред компютърчето, където е много...ама много удобно да виеш и ревеш срещу всички и всичко,и да отидеш до избирателната си секция....ама представи си...понякога ня е на цели 400-500 метра от дома....ужас!
цитирай
92. sisithebest - mihala,
30.06.2009 16:18
ако искаш и невалидна бюлетина пусни, важното е да идеш и да упражниш своето право :)
цитирай
93. анонимен - за истината
30.06.2009 16:23
Аз имам 43 г.учителски стаж .Вие всички ,които се пишете безразлични към бъдещото управление знаете ли какви деца са сегашните-също толкова безразлични като вас,могат да цитират почти всички чалги но не и урока си.Въведоха тест по бълг.език само и само турчетата да задраскат няколко квадратчета за да им дадат средно образование,а те не могат да си напишат името на български.То бива безразличие ама това вашето е наистина ОВЧО.Не гласувайте,за вас трева ще има!
цитирай
94. flyco - сбъркано е
30.06.2009 16:32
Не се гласува "напук"! Нищо не оправдава гласуването "против" нещо си, защото гласът ти е един и той може да бъде даден само "за" нещо. Дилемата, ако така схващаш нещата, е в това да гласувам или не. Ако си избрал да гласуваш то тогава трябва да знаеш за кого и защо го правиш, а не против кого и какво. Самият акт на гласуване и избор между различни алтернативи, не между две възможности та да си сигурен, че ако не гласуваш за едната то със сигурност гласът ти ще означава, че си против нея. Не е така, и не трябва да бъде. Не опростявай нещата. От такова опростяване сме стигнали дотук. Дълги години дилемата комунизъм-антикомунизъм беше използвана в една или друга изгода. От това нито се е свършило с пороците на миналото ни, нито сме получили някакви гаранции като общество, че със заблудите е свършено. Напротив, ако се гласува ей така, за някой щото е по-красив или за друг щото бил против нещо си, със заблудите и с послеизборното псуване ще се продължава.
цитирай
95. buket - Понеже почти всички сте прави
30.06.2009 16:44
Сигурно има простичък начин да се тръгне, да се даде ново начало, защото наистина всичко е збъркано. Сложното опростява, когато се открие. А то не се открива понеже е елементарно, мисля.
Утре ще опитам само да подскажа идеята, а за разработката имате думата вие, моите възможности са малки. Нали всички искате ред?
Тогава да започнем. От утре.
Иначе отново ще изтървем коня, както стана преди година.
цитирай
96. sisithebest - buket,
30.06.2009 16:50
да!
цитирай
97. анонимен - бях решила да не
30.06.2009 16:59
гласувам, защото няма смисъл - все едни и същи ни управляват - независимо дали са сини, червени, бели оранжеви, морави на точки и тн. Но през последната седмица нещо премислих и реших че ще отида да гласувам за тази партия, която има най-малък шанс да спечели - просто за да не отиде моят глас там където аз не искам.
А Айнщайн го е казал перфектно "ЗА ДА СИ БЕЗУПРЕЧЕН ЧЛЕН НА СТАДО ОВЦЕ, САМИЯТ ТИ ТРЯБВА ДА СТАНЕШ ОВЦА"
цитирай
98. анонимен - darling
30.06.2009 17:10
като гласуваш за малка партия, която няма да влезе в НС, гласът ти ще се преразпредели (такава е играта) за партия, която не искаш да управлява...
цитирай
99. djgator - sisithebest
30.06.2009 17:14
Първо - поздравявам те за постинга и за твоята позиция! Второ, ето ти един аргумент в полза ЗА гласуването:
Кой плаща за организирането на изборите? - НИЕ- всички граждани- искат или НЕ ИСКАТ!! Следователно, ако ти знаеш че принудително са ти взели от заплатата пари за едно мероприятие, не е ли логично поне да го посетиш??? Запомни:
Ако вие не се интересувате от политика, то ТЯ със сигурност се интересува от вас!!!!!
Последно: Процента на тези дето няма да гласуват- от блогърите, е не повече от 10!
Не се хаби да им се обясняваш...
цитирай
100. nocturnis - vinagi sam glasuval i vinagi 6te ...
30.06.2009 17:30
vinagi sam glasuval i vinagi 6te prodalja da glasuvam...az sam ot horata, koito ne obi4at da sa nabliudateli na svoia jivot, a u4astnizi v nego...poziziata az ne iskam ni6to ot darjavata, vajnoto e i tia da ne iska ni6to ot men e infantilna i idiotska...darajvata vinagi 6te opredelia na6eto bitie nezavisimo dali go jelaem ili ne, vaprosat e iskame li nie da budem u4astnizi v usloviata , koito obuslaviat sobstvenia ni jivot ili ne...OBRA6TAM SE KAM MLADITE HORA-NE SE PRAVETE NA ZASEGNATI OT DARJAVATA, ZA6TOTO NAI MALKOTO NE STE JIVIALI DOSTATA4NO I NE STE STRADALI DOSTATA4NO, ZA DA I SE PRAVITE NA SARDITI...DO SEGA TIA SAMO VI E DAVALA, ZAKRILIALA, NASO4VALA, KAKTO GO PRAVI I VA6ETO SEMEISTVO-BILO TO PO-DOBRO ILI PO-LO6O. NIAMATE NIKAKVO OSNOVANIE DA SE ZUPUTE I , AKO E OSTANAL PONE MALKO PATRIOTIZAM VAV VAS, OTIDETE DA GLASUVATE, ZA DA NE STANE NAISTINA KUSNO...
цитирай
101. pelikan4o - една статистика от преди 2 години ...
30.06.2009 17:46
една статистика от преди 2 години казва, че българина няма доверие дори на ближния си.. да не говорим за политиците
(http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134693&srcpos=8)

Пределно е ясно на всеки, че които и да са на власт, ефектът е един и същ всеки път. Има свестни и честни хора в парламента, но са единици, попаднали по някаква случайност, а една-две птички пролет не правят...
Пак на всеки е ясно, че промяна трудно ще има и сега, тъй като,от една страна обществото отдавна е обременено с куп комплекси, било то комунистически или "завещани" от "османското присъсвие" по нашите земи... просто начинът на мислене много трудно би се променил.
От другата страна е "огранизираната престъпност" която се е сляла с политиката още през 90те години на миналият век. Тази симбиоза е неразрушима, дори и "танковете да дойдат" няма вече армия, която би могла да разчисти върховете от помията...
Но все пак има друго, за което си залсужава да се гласува... затънали сме достатъчно в нашите си л@йн@ за да позволяваме на разни "чужди" агенти от ДС като "Сава" или "Ангел" да ни натискат надолу.
Гласувам заради паметта на Левски, Ботев, Вазов, и всичките герои, дали живота си за тази заветна "Свобода", която ние така пропиляхме...
Не съм привърженик нито на "фанатични" партии с изкривени национални интереси, нито пък на охранително-пожарникарските такива ... и сниният цвят избледня през последните 20 години...
Но гласа си на ДПС няма да подаря... не съм продажник!
Може и да няма светлина в тунела...и всичко да върви на зле.. но все пак онуй последното, което е изязло от кутията на Пандора е това което ни е крепяло през всичките тея години...и аз все още вярвам в него ... в Надеждата...
Успех на България и Бог да я пази, че ние не съумяхме...
цитирай
102. haralanov - Аз ще гласувам за Синята Коалиция пак...
30.06.2009 18:09
Всеки има собствена глава да мисли!Мислете,щото след днешното интервю на В.Сидеров пред в.Труд...Нямам думи!
цитирай
103. borsi - "Добър" български политик е само умрелия !
30.06.2009 19:22
"Добър" български политик е само умрелия !

103. haralanov - сидеров е една голяма П....

На кой ли не направи свирки тоя човек докато се докопа до властта.
То бе бе прислуга на Костов, на Илия Павлов, сега и една свирка направи на Слави Бинев за някой лев.

Когато се видигна народа Януари месец къде бе тоя п....?
Когато се отнесоха така http://borsi.blog.bg/drugi/2009/05/30/made-in-bulgaria.341905 с Български деца къде бе тази подлога на властта и тоя лакей на мафията и политиците?


цитирай
104. borsi - 158 са секциите в чужбина, като 123 от тях са в Турция
30.06.2009 19:33
158 са секциите в чужбина, като 123 от тях са в Турция

Половин милион българи в Чикаго, още толкова в Лондон и милионите другаде, по бели и цивилизовани държави, ще го духат.
Както с избора на Първанов циганите тук и турците в чужбина ще решат изборите.
Ясно ли ви е сега защо политиците ни мразят всички българи и искат да сме умрели или избягали в чужбина?
В нито една държава промяна не настъпвала преди да се изтреби предходната управляваща класа. Факт! Франция, Германия, САЩ, Япония, Испания, Италия, Китай, Гърция, Румъния и Русия дори ... Във всички тези страни управляващите са били ликвидирани до 9 то коляно с родата си преди да дойде нова власт .... Мирен преход, дрън-дрън ..
Докато за тях е мир (лапане), българите намаляха с 2-3 милиона за 20 години!
цитирай
105. анонимен - Някой някъде беше написал, , Стр...
30.06.2009 19:34
Някой някъде беше написал ,,Страхуваи се от равнодушните благодарение на тяхното мълчаливо съгласие съществуват и предателството и убийство''
цитирай
106. анонимен - a
30.06.2009 20:21
Аз винаги съм гласувал, но просто ние като народ сме болни и за жалост без тенденции да се излекуваме. Аз не желая моето дете да расте в такава пумия, за това взимам мерки и се изнасям!!! Кадето и да е, но не и тук. Съветвам ви и вие да се замислите, ако смятате д си траете и да ва управляват някакви лумпени Ок. Ако не давайте да се вдигнем и да изколим всички "маскари" или да се изнесем някаде и да си оставим политиците да си живуркат с циганите. Интересно ми е тогава кой от кой ще краде???
цитирай
107. tili - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30.06.2009 23:28
http://www.facebook.com/group.php?gid=104764678072&ref=nf

Do it!
цитирай
108. malkiatprintz - Прави ми впечатление, че имахме ...
01.07.2009 02:58
Прави ми впечатление, че имахме Луканова зима с купонна система и режим на тока, после имахме Виденова зима със заплати от 5 долара месечно, сега ни предстои Станишева зима.... странно защо всичките ни гладни зими са били по време на управлението на една и съща партия... Виждали ли сте мляко за 8 лева/литър? Не бойте се, ще видите.
цитирай
109. анонимен - sorry no cirilic
01.07.2009 05:15
Niama za kogo da se glasuva - osven za nacionalistite. Kazvam go ne zashtoto mi dopadat vsichkite im idei, a zashtoto IZGLEJDA ne sluguvat na chujdi interesi!!!!!
DA INTERESI kazah, tezi koito kazvat na nashite koi pat da hvanat i kak da omalomoshtat stranata... te ne ni misliat dobroto... Boiko pobarza da im se pokloni predi da e sednal oshte(kak li - poiska MVF, a vseki znae koi sa TE), drugite partii sa iasni. ne vijdam smisal da govora za tiah...
Koito ima interes da gleda ZEITGEIST ADDENDUM i shte mu stanat mnogo neshta iasni.
Inache madamata e goreshta, makar i ne na tochnata sleda...

NO DA GLASUVAME vse pak :)))) sorry za shrifta
цитирай
110. анонимен - АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ
01.07.2009 06:10
АЗ НЕ ИЗКАМ ДА ГЛАСУВАМ!
1. Не виждам изразител на реална и нормална социална позиция с идея за бъдещето развитие на страната за следващите 15-20 години
2. Ако гласуваме само подкрепяме сегашния 2+1 модел - две основни партийни сили с един балансьор. Каквото и да направим до 1-2 мандата те пак разменят местата си а балансьора извлича полза постоянно. Най-лошото е че както и да го въртим и сучем те всички си стоят в прламента и си плетат кошичките.
3. До сега нито една от партийните централи не е изпълнола това което е обещала.
цитирай
111. анонимен - sorry no cirilic
01.07.2009 06:48
Ne glasuvaneto = na nezainteresovanst ot tova koeto stava v stranata. Az ne sam, no pak me interesuva, kakvo da kaja za vas, koito jiveete tam?!!! Malko stranno e da ne se interesuvate ot tova koeto shte vi doide na glavite!!!!BALGARIA ia obraha edni i sashti hora, no v razlichen cviat, zatova AZ shte podkrepia nacionalistite, zasthoto do sega NE sa bili vav vlastta i smiatam, che imat pravo da opitat!!!
цитирай
112. buket - Гласуването е спорт
01.07.2009 07:37
Подържаш съпротивата си...към всичко.;)
Хайде по-весело!
цитирай
113. анонимен - Нещо от мен...
01.07.2009 09:20
...по темата на:

http://devedjievblog.blogspot.com/
цитирай
114. анонимен - Просто погледнете...
01.07.2009 10:21
Вижте само
http://dexter.blog.bg/zabavlenie/2009/07/01/klipche-za-dobro-utro.356746
анонимен написа:
Доган е нашия спасител!!! Само той не се ояде като всички останали. Костов го направи с Балкан, ще го направи и с всичко останало! Вервайте ми!!! А и Турция тогава ще ни помага. Благодарим ти Доган че ни докара до тук, дано продължиш реформата в държавата!!! Ние сме с теб!

цитирай
115. sisithebest - 116. анонимен ,
01.07.2009 10:31
о, боже... промити мозъци!!!
цитирай
116. kalchomaniq - тия като 112.....
01.07.2009 10:44
анонимните мислители много ги обичам!!! само да вметна, че почти във всички европейски страни и US политическия модел е двуполюсен и от тук всичките ти други мислителски творения са..
цитирай
117. jblog - Мислещите трябва да са с мисия...
01.07.2009 11:12
Мисля, че всички, които коментираме тук (дори и на противоположни позиции), сме от едната страна - на опитващите се да мислят и да вземат разумно решение. Пак казвам, големият проблем са хората, които отказват да мислят. Аз лично, вчера, говорих с един такъв. За него Костов е най-лош, понеже... е най-лош! И когато заедно погледнахме в нета чистата статистика на случилото се в България през последните 20 години и ролята на Костов през това време, той беше принуден да признае, че не е прав и че не трабва да се говори наизуст. Не казвам, че го е заобичал (нито че аз го обичам), но самият факт, че моят познат направи опит да се информира преди да отсъди, вече е много. И в тази връзка, отново ще изразя несъгласието си с boyanov от вчера - има интернет, има всякакви медии, хората са с претенции за образованост - ами да се информират, да мислят! И по примера с хляба и хлебарите - ами нали хляба си го купуваш ако ти е вкусен, качествен и т.н., но оценката за това си е твоя - не го купуваш, защото продавачът ти го е похвалил!
цитирай
118. sisithebest - ето едно видео!
01.07.2009 12:03
http://log.log.bg/article.php?article_id=27751

Гледайте го!
цитирай
119. анонимен - x
01.07.2009 14:38
za sajaleni edna nemalka 4ast ot balgarskia narod sa politi4eski razvrateni i zombirani.te ne jelajt da se angajirat s izbor i ako gi pritisnete obiknovenno otgovarjt"e***l sam i m maikata vsi4ki sa ednakvi"pe4alno,pe4alno skudoumie.kogato ostavj6 njkoi drug da re6ava za jivota ti-generalno.grajdanska suvest,grajdansko ob6testvo,socialno mislene-be6e deformirano po vreme na socializma,sega berem or4ivite plodove na socialnia murzel.kato ne iskame da se upravljvame,turcite iskat.tova li trjbva da se slu4i-varvarite da prevzemat bolgaria i da j vurnat v 10 vek?da pazi b-g.
цитирай
120. анонимен - Гласуване против
01.07.2009 14:56
По-добре щеше да е, ако наистина имаше възможност за гласуване "против". И всеки глас "против" да се неутрализира с един глас "за" (допустим е и краен отрицателен резултат). Печели пак онзи с най-висок резултат, не е проблем и да се направи разпределението на депутатските мандати спрямо тази система. Да видим тогава г-дата Доган и СерГей какъв резултат ще имат.....
цитирай
121. venercheto - ИМА ЗА КОГО ДА СЕ ГЛАСУВА!!!
01.07.2009 17:07
Само дето е млада партия, и няма още пари да си направи реклама- но това са единстените хора! Хората, които организират протестите срещу застрояването на Иракли, Рила и всичко останало. Хората, които наистина ПРАВЯТ НЕЩО!!!

Млади са, образовани навън, и върнали се в България да работят за нея. Единствената алтернатива на мутрите и така наречената опозиция.
За повече инфо: venercheto.blog.bg и http://vsepak.zelenite.bg/
цитирай
122. анонимен - Много правилно!!!
01.07.2009 23:01
gnushev написа:
Какво значение има дали ще избереш този, който ще прибере 1 000 000 или този който ще прибере 500 000, а за останалите ще построи две магистрали. Не е голяма разликата дали ще пътувам София-Бургас 6-7 часа или 2-3 часа и какво толкова като 50 човека по малко загинат по пътя до там щото имало магистрала. Какво значение има дали ще вземат заем от 9 милиарда (по няма и 1200 лева на човек) за да направят Белене и че ще ни се вдигне и тока ама малко или примерно някой частник ще даде парите и ще свали цената за да си купуваме от него. Честно казано ми е все тая дали атомния реактор ще е оригинален руски доказал се модел на 30 години или на някаква италианска техника ама била трето ли четвърто ли поколение. Все ми е едно дали ще се направи южен поток и ще взимаме газ от Русия която пък те ще купуват от бившите руски републики и ще ни продават по скъпо или пък ще се направи Набуко да взимаме директно от тези републики. Ама Европа приоритета й бил Набуко е има ли значение.
Абе за какво да гласуваме като няма значение дали данъците ми отиват за пътища в страната или за пътища до нечия вила. Дали осигуровките ми отиват за пенсията на баща ми или за офиса на някой работещ пенсионер познат на министъра.
Още се чудя има ли смисъл?

Присъединявам се към това мнение!!! И на мен ми е гот в стадото на НЕГЛАСУВАЩИТЕ. Имам роднина, който е прикрит негласуващ. Отиде на евроизборите и пусна бюлетина със задраскани имената на всички маскари, т.е. пусна недействителна бюлетина. И в това има резон. Да накара тъпунгерите нещастни да броят още една бюлетина, а после да не я включват. НИКОЙ ОТ СЕГА ЯВЯВАЩИТЕ СЕ НА ИЗБОРИ НЕ МИ ХАРЕСВА!!! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ПО-МАЛКОТО ЗЛО!!! След като така и така някой ще спечели и то добри пари от управлението, ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАРАЯТ ПОВЕЧЕ. Сори. Гледам дебатите по телевизията, ако такъв един от тия тъпунгери ми се яви да ми кандидатства за работа - НЯМА ДА ГО ВЗЕМА И ЗА ЧИСТАЧ!!! А те искат да ни управляват...
цитирай
123. анонимен - До gnushev
01.07.2009 23:08
Господине, чудесно сте го написал. Смятам, че именно на тези избори лъсна цялото безсмислие на избирателния процес. Вече се чувствам много по-спокоен, като виждам, че има и други мислещи хора, които не се поддават на медийната пушилка. Наистина няма за кого да се гласува: БСП - неоснователно се считат за абонирани за властта и се държат надменно; НДСВ - излишно да ги коментираме; ГЕРБ - "гражданите за Европейско развитие на България" насъскват средновековна, антиевропейска етническа омраза срещу съществена част от българския народ; Синята Коалиция - уж дясна партия, а раздава популистки, леви обещания...АТАКА са фашисти с руски пари; ДПС - са огледалния образ на всичките изброени...ЛИДЕР - сори но не работя в тая сфера...Кой остана???? ВМРО, Гергьовден ??? По-добре наистина да идем за гъби или на истински цирк...
цитирай
124. анонимен - 125. анонимен - До gnushev
02.07.2009 01:50
„Схемата”

Когато се анализира съвременната политика в България или отделни нейни елементи, като партии, личности и техните действия, това никога не трябва да се прави извън контекста на конспиративния "преход" към „демокрация”, по време на който криминални личности създаваха криминални партии, избираха криминали за депутати, формираха криминални парламенти и редяха криминални правителства, които с криминални актове установиха власт на криминалите в България/Схемата/.
Ако тръгнеш да анализираш нещо извън този контекст, ти признаваш криминалното и ненормалното за легално и нормално, и затъваш в системна грешка.
От това по-горе, е абсурдно един умен човек да повярва , че Схемата може да създаде добронамерена партия или да излъчи почтена личност, или да извърши почтен акт.
Тя може да ви набута привидно почтен човек или да създаде привидно атрактивна партия, за да ги ползва за престъпните си цели.
От същата гледна точка, партийните котила на старо и ново-сателитите, като Лидер, Атака, РЗС, Защита и тях подобните Ивановци и Галевци, са просто, групи от криминални.
Така е и с шумотевицата около „високите” рейтинги на "почтени", "отговорни", "талантливи" и прочие, "симпатични" личности или новосъздадени атрактивни „партии”, поставени от кукло-водите на криминалния "преход" за да подмамват наивните.
В случая, това прави от, до тогава почтените хора, съучастници на престъпниците или престъпници от глупост, амбиции или алчност.
Което не е по-малък грях.
От гледна точка, че са се съгласили да участват в престъпна схема за подмяна на демокрацията с лъже-демокрация, пазарното стопанство с лъже-пазарно, държавата на гражданите с държава на мафията,
персони като Ж.Желев, П.Стоянов, Г.Първанов, Ф.Димитров, Д. Попов, Царя, Станишев, Доган, Кунева, проф. А.Пантев, Кошлуков.. и други, може би смятащи себе си за почтени, са също престъпници и непочтени хора.
Престъпни и непочтени са и тези, които създават за криминалите удобни закони, помагат им да присвояват народни пари, отравят мислите на хората с дезинформация, плашат или приспиват цели слоеве от населението със скалъпени целенасочено „материали”, промиват мозъците им с безкрайни шоу програми, заблуждават ги с услужливо стъкмени „проучвания” за нагласите на хората, които после узаконяват с лъжливи изборни „резултати”.
Такива са и участниците в манипулирането на българския народ, във фалшифицирането на изборите години наред, в унижаването му да се изхранва чрез продажба на вота си, както и да бъде воден до урните като добичета.
Та така се получава и с малките хора като нас.
Залитайки от емоции, незнание или наивност, по уловките на тези криминално създадени и криминално опериращи партии и личности, гласувайки за създаваните от Схемата лъже-партии и издигани от Нея лъже-независими кандидати, ние влизаме в капаните им и ставаме част от греха им.
И така 20 години...!

И все пак, рано или късно, и най-добре работещата машина проскърцва.
Парадоксално, но първото скърцане дойде от Жан Виденов, който се опита да спре колелото на историята и да го врътне назад.
Схемата го смачка и свали от власт за нула време.
Под натиска на запада, от срам или поради пробудила се съвест, И.Костов, макар и може би част от Схемата, като министър-председател по времето на управлението на ОДС, се осмели да прави политика в истинският и смисъл. Политика за доброто име на България и за доброто на хората. Вероятно и политика за свое лично добро, но като цяло, политика за приобщаване на България към европейските ценности и ЕС.
Тогава Схемата се надигна срещу му с цялата си мощ, задейства куклите си в ОДС, демонизира Костов и го свали от власт, като ни пробута поредната кукла на конци -„Царя”.
След което, продължи методично, настойчиво и донякъде успешно, да очерня И.Костов в очите на лековерните, приписвайки му и собствените си грехове.
Но в Схемата вече се беше появила първата пукнатина.
Очистването СДС от агенти на Схемата и измъкването му от опеката на криминалите тази пролет, бе втората пукнатина.
Създаването на „Синята коалиция”, въпреки волята на Схемата, е трета пукнатина.
Ако пък и ГЕРБ излезе от Схемата, тя рухва. Подозрително е , че Схемата е доста толерантна към ГЕРБ...т.е. изглежда, че Тя не смята Б.Борисов за чуждо тяло.
Параноичният бяс на всички от Схемата срещу Синята коалиция и особено срещу И.Костов, е ясен знак, че ДСБ, СДС и останалите партии от Синята коалиция не са част от конспирацията.
В случая не е важно, дали са били вътре и защо, чак сега, са вън.
Важно е, че Схемата ги смята за свои врагове.
А други такива не се виждат.
И като е така, трябва да гласуваме за единствените врагове на Схемата Синята коалиция барабар с Костов.
Всеки друг вот ни вкарва в грях към бъдещето на децата и Родината ни.
Ако не гласуваме, помагаме на тия от Схемата и пак грешим.
Няма за кога да грешим повече.
И мамка им ако се опитат да ни излъжат.

www.demograph.blog.bg
цитирай
125. анонимен - sorry no cirilic
02.07.2009 08:09
126 - lichi si, che si prochel i nauchil dosta neshta, no ne moga da se saglasia s teb. Po otnoshenie za KOSTOV, mislia, che si na mnogo greshna posoka.... No za VIDENOV si na 1000% prav - toi e edinstvenia politik, koito se opita da spre "Shemata".Toi beshe choveka, koito ne iskashe da privatizira(podaraiava) bezcenni zavodi na postaveni Holanski firmi... Da, tova e fakt i zatova mu spretnaha izmislenata kriza po negovo vreme, obraha horata i posochiha nego za vinoven. Taka naroda zaslepen ot glad, stud i prostotia(koiato sega e mnogokratno umnojena) revna - RAZPNI go.
Kostov - kakvo e napravil toi za stranata ni??? Kaji mi kakvo priateliu??? Kakavo pitam? Neka az da ti kaja neshto - ako pitash naroda dali e razbral neshto, dali se e pozamognal, dali mu e po-leko bilo prez Kostovoto vreme i t.n. nali se seshtash kakvo shte ti kajat!!!!???? Priateliu ne zablujdavai horata s tvoiata teza, che KOSTOV e malkoto zlo ili naistina iska da promeni neshto. Nali ne sme zabravili kak sedna na stola i se zae da navaksa s razprodajbite, koito VIDENOV beshe zabavil, celi dve godini!!! TOVA SA FAKTI i naroda gi znae, zatova Kostov si ostana van ot parlamenta predi, sega mai pak shte e van....AZ smiatam za PRESTAPLENIE ako niakoi glasuva za koito i da e ot prestapnicite, koito sa upravliavali do sega stranata!!!! Tova za men sa silno zbludeni i prostovati hora, koito nikoga niama da izpluvat ot blatoto si....
ZA poreden pat prizovavam da se glasuva za NOVI HORA, koito ne sa bili vav vlastta, i ne sa krali. Vprochem nacionalistite ne pasvat v nikoia shema, no zatova gi opliuha mnogo, no az viarvam, che naroda shte gi podkrepi... Zdrave i jivot ot men bratia!!!
цитирай
126. kalchomaniq - алооууу....
02.07.2009 09:51
анонимния разбирач да си беше оставил поне името и пиши по-разбираемо! я като си голям разбирач ми кажи кой са малките партии за който се заслужава да се гласува... ама ми дай реални причини защо да гласувам за тях.
ти да не професор Вучков, тая сутрин ги плещеше същите по Нова.
поздрави:
Калоян
цитирай
127. анонимен - №19
02.07.2009 11:03
Гласувайте №19. За "овчи глави" не важи.
цитирай
128. анонимен - По овча глава от твоята има ли?
02.07.2009 11:43
анонимен написа:
Гласувайте №19. За "овчи глави" не важи.


За да гласуваш в нашата "държава", значи или си безпределно тъп и без грам собствено мислене, или се гласиш да си топнеш пръстчетата в някоя каца с медец!
И да си спорите, все едно. Народа ни е прост, както се вижда и от дискусията тук. Има двама-трима, които са разбрали безсмислието, но останалото стадо ще ги затрие. Дори и да се протестира пред парламента, пак няма полза. Мишия ни народ не излиза там с нагласата да направи единственото правилно нещо, а именно, този парламент да бъде публично избит, за да си направят сметката следващшите, които пак ще крадат, но и ще градят. Но това, само в приказките.... Някой горе беше писал за Левски... Не 20, ШЕСТ заптиета са го водили 200 км.! Естествено, че е нямало кой да го освободи. Но пък не е било проблем Димитър Общи да намери достатъчно хора, за да оберат турската хазна. Това сме... въпреки всички митове за бойния дух и трудолюбивостта на българина, винаги сме били едно гадно и долно племе, с основен поминък ПЛЯЧКАТА!
И тъпия ни народ, сега ще делегира с вота си права на престъпници! Ще направи геноцида им законен!
цитирай
129. venercheto - тц
02.07.2009 11:51

и аз малко късно разбрах причинно-следвствената връзка между това да не се гласува и хората, които ни управляват, но я разбрах.

най-лошото нещо е да не се гласува, а най-лошото след него: да не се гласува и да се критикува положението в страната ни. откъде-накъде? какво си направил ти, че да не е така?
цитирай
130. анонимен - Аз ли какво съм направил, ма, пача тъпа?!?
02.07.2009 12:01
Работя, овца малоумна! Плащам си данъците! Те какво са направили, боклук платен? Недей да ми говориш простотии само, че бих те убил с бухалка!
От 20 години едни и същи мазни мутри са в парламента, всички се изредиха и нищо не направиха, само крадат и загробват! И пак са същите на тези избори, а вие пак искате да гласувате! Ей такива, като тебе, са по-вредни и от тях даже, скапана платена агитаторка!
цитирай
131. анонимен - anti-sisithebest
02.07.2009 12:26
Ама откъде се навъдихте такива псевдо-мушмороци, загрижени за съдбините на държавата ни, като авторката на статията,
абе циркаджийска му работа :)))
Вервайте си в това, което пишете, след изборите пак ще има да се охкате що така бе Миме стана, а да я видя тази авторка след 2-3 дена какви други дълбокомислени слова ще изрече. :-)
Абе момиче, ти не се чувстав нещо от стадото, дръпнала си малко напред, може да се олицетворяваш със кучето на стадото, ама пак си в общия кюп.
Ай със здраве.
цитирай
132. sisithebest - хей!
02.07.2009 12:27
Анонимния 132 - Без обиди и псувни! Не ги толерирам в блога си... спорете, но с умерен тон!
цитирай
133. sisithebest - 133,
02.07.2009 12:32
не съм се 'навъдила'... опитвам се да отворя очите на хората от 6-7 години по най-различни начини. Това е поредния ми опит да покажа, че всичко има значение... особено пускането на глас! То е нещо, което трябва да ги интересува във всеки един момент!
Вместо да обсъждаш моята позиция - кажи, каква е твоята? Ако можеш ме обори, но не говори напразно.
цитирай
134. анонимен - отговарям
02.07.2009 12:39
Е щом толкова много време 6-7 години не си успяла, защо си хабиш енергията? Овце сме бре, сестро, овце сме всички в тази наша държава, не можеш да го промениш това, колкото и да го искаш.
И аз не искам така да бъде, но не би :-)
Но ме хваща яд, когато някой почне да говори за всички останали като за стадо, а самия той сякаш не е част от това стадо .....
цитирай
135. sisithebest - 136,
02.07.2009 13:02
аз никога не губя надежда, че някой ще се опомни и покрай него още хора и така да се заформи верига. А ти като гледам си се предал вече, че си 'овца'. Не искам да те обиждам, но така ми звучиш. Всичко зависи от това как се чувстваш. Ти такъв ли се чувстваш? Не искаш ли да не си 'овца'? Аз не искам и по всякакъв начин ще се опитвам да го обясня и на другите! Ние сме това, за което се мислим. Никой не може да ни накара да сме по-жалки ако сами се мислим за жалки! Трябва да се промени начина на мислене на хората за самите тях!!!
цитирай
136. анонимен - ........
02.07.2009 13:18
Не ми изкривявай думите към твоят коловоз, да, овца съм, и ти си овца,не се обиждай, и всички останали са овце,и те да не се обиждат, не случайно се явяваш тук като чобанин със викове " айдеееее, стадото".
Защо не си вникнала в анти-овчето послание на глупостите, които пиша, разбира се, че не сме овце, и не трябва да оставяме разни шайки от кариеристи и бивши махленски крадци, сега национални, да си разиграват коня пред очите ни, и ние абсолютно нищо да не правим. Даже и да не ходим свободно да изразим волята си на глас, друг е въпроса, че няма за кого...
Айде със здраве. :-)
цитирай
137. venercheto - анонимен,
02.07.2009 13:21


разбирам озлобеността и омразата ти..или поне се старая. защо не се опиташ да я използваш в правилната посока- накажи тия, към които всъщност е отправена. иди в неделя и дай гласа си срещу тях. може би в момента ти се струва нищо, но ако не друго, поне ще ти се отрази добре.
цитирай
138. анонимен - Ама, наистина сте като комсомолски секретарчета!
02.07.2009 14:08
Венерче ли си, каква си, ако не си озлобена, то ти си овца. Всъщност, то е ясно, че си овца, ама аз пак да ти кажа!
Кого да накажа? Сергейчо ли? Като избера протежето му, мутрата Бойко? Да накажа Доган ли? Като избера аверчето му Волен? Абе, вие малоумни ли сте или на такива се правите? Политиката е подчинена на парите, а те са в куфарчетата на БКП. Няма партии, няма електорат, има само ПАРИ! Ще ме пита тя какво аз съм бил направил, че ще и мрънка после като й кажа какво мисля за нея.....
цитирай
139. анонимен - sorry no cirilic
02.07.2009 16:24
Ei prost narod sme balgarite i tova si e - gledam postovete i ne se ochudvam!?!!! Pochvate da sporite, da obijdate, ozlobeni hora ot jivota, koito se modelira v nashata strana...
No "Sxemata" tova iska, tova e celta i ochevidno e uspiala. Koito iska da znae poveche da gleda filma
" ZEITGEIST ADDENDUM"
dve chasti sa.... I posle moje da si govorim pak.

ps: Avtorkata na Bloga e tip top :))) i sorry za shirfta na latin:(
цитирай
140. анонимен - Явно нищо не ти е светнало от тоя филм!
02.07.2009 17:05
И аз не се Очудвам, че подкрепяш авторката! Не очаквам интелигентност от неграмотен.
цитирай
141. анонимен - ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ
03.07.2009 00:12
Призив към всички трезво мислеши хора!

В деня на изборите изпратете sms до всики ваши контакти в тел.указател с призив "ГЛАСУВАЙТЕ СРЕЩУ ТУРСКАТА КОАЛИЦИЯ ДПС И БСП, ТАКА ЩЕ СЕ СПАСИМ" или с подобен призив като накрая пишете "Изпратете и вие до своите приятели"
Трябва да накараме всички да гласуват колкото сме повече, толкова по-малко турците ще вкарат хора в парламента
цитирай
142. анонимен - Do 142 sorry ni cirilic
03.07.2009 01:38
Priateliu, az ne vlizam v zadochni sporove! Kolko sam gramoten znam mnogo dobre, sashto i kade se namiram... Ne bih iskal da kazvam nishto poveche, za da ne se samoiztakvam:)))
No arogantnostta ti e opredeleno na nivo, za drugite kachestva siakash ne mogat da blesnat ot skromniat ti komentar.
Gledai pak filma i dano ti svetne toia pat! Avtorata si e mn. dobre.

ps: ostani si sas zdrave:)
цитирай
143. анонимен - sisi the best
03.07.2009 07:05
Чудя се дали тази толкова голяма любов към България кара теб и много други като теб да си избирате имена на английски... Какво му е на родния ни език? И ако заявяваш толкова яростно любовта си към родината, а избираш да се казваш SISI THE BEST, ТОВА ДАЛИ НЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ????
цитирай
144. анонимен - хаха
03.07.2009 09:26
поне заради откритите избирателни секции в Р.Т. би трябвало да се гласува
цитирай
145. анонимен - ДАНО, ДАНО, ДАНО
03.07.2009 10:04
ПИСМОТО НА СВОБОДАТА!!!
КОЛКОТО ПО-МАЛКО ЧЕРВЕНИ И ДПС-АРИ В ПАРЛАМЕНТА, ТОЛКОВА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГЕРБЕРИ И СИНИ, ТОЛКОВА ПО-НОРМАЛНИ ХОРА В ПАРЛАМЕНТА.
СПРЕТЕ ПАВ-ГЕНЕРАТОРИТЕ, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!
цитирай
146. анонимен - muhhahahhhahhhhhaaa
03.07.2009 14:54
Благодаря. НЕ искам да участвам в подобна порнография. Не искам да се възползвам от "демократичното" си право на глас....да създам "демократични" мошеници. Не искам да допринеса за поредното масово ограбване на народа и поредното безскруполно забогатяване на новите "избранници". За тези, които все още не са изгубили надежда - ГЛАСУВАЙТЕ.... и възродете Родината Ни. .....Аз вече не го вярвам...
цитирай
147. анонимен - sorry no cirilic 148
03.07.2009 16:21
Samo da dopalnim, che novite upravnici sa Starite poznati mucuni!!!, kooito sa doooosta bogati. BB e miliarder, a sluchaino li se sabra s dashteriata na DC agent. Sigurno pak sluchaino i bankata e nein... za dr. da ne govorim. No parodia e takiva komprometirani hora da se izdigat do takova visoko nivo kato BOIKO, Ami chetete istoriata....
148 - pravi si razbira se, no az shte glasuvam za nacionalistite.
цитирай
148. анонимен - Мислете преди да пишете..
05.07.2009 10:15
Твърде много хора се правят че разбират амам точно кой кой е с кой се е събрал и какво може и колко пари има.
Специално Бойко Борисов е работил цял живот за държавата.Който и да работи цял живот на едно място се ще спечели особенно като е бил гъз до гъз с управляващите.Какво е искарал човека не е важно важно е кой какво казва.
Аз лично съм за него не искам да сам му рекламен агент,но това което пиша е така.
Сега щом на други хора им е угодно да им се казава "Ще ти вдигна пенсиата " или "ще опрая българиа давам 10000% гаранция" и това им звучи достоверно гласувайте.
На мен лично по достоверно ми звучи да избера някой който цял живот е бил в кошера с пчелите и казва "не мога да обещая нищо но ще направя всичко възможно"

Както и да е кой за който иска да гласува.
Тук исказваме мнение.

Но на Всяка цена трабва да се изритат всички Турци от властта в България.
Защото преди не са успели да ни претопят но сега ще стане същото че и по законен ред.
И от горда някога държава за чието име са умряли стотици хиляди ще станем известни като "Гяури"
Които не са могли да опазят това което са имали от страх и безсилие ....
цитирай
149. kozmomafa - udhcshd
06.07.2009 04:13
ne se znimavai s glposti ne ti hodi
цитирай
150. анонимен - payday loans online 993 18856
19.10.2012 18:46
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18930>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8110>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19207 payday loans online
цитирай
151. анонимен - viagra online 609 15276
19.10.2012 23:22
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#21185>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#4858>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#2223 buy viagra online
цитирай
152. анонимен - cheapest kamagra 19897
20.10.2012 06:28
<a href=http://orderkamagranow.com/#muevp>buy kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#aqwdx >kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#vgjdt buy kamagra cheap
цитирай
153. анонимен - purchase levitra
20.10.2012 12:42
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#2359 - buy cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2421>levitra 20 mg</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1264 online
цитирай
154. анонимен - cialis 10 mg 17071
20.10.2012 21:21
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#qppyu>buy cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#vskro >buy generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#udubh buy generic cialis
цитирай
155. анонимен - generic viagra 11902
22.10.2012 01:29
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#jwltb>viagra 200 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#bjjjw >viagra online</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#abpcy viagra without prescription
цитирай
156. анонимен - cheap generic levitra 18354
22.10.2012 23:51
<a href=http://orderlevitrahere.com/#gzqcs>levitra 10 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#udhyu >order levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#uqipd levitra online without prescription
цитирай
157. анонимен - buy cialis 15699
24.10.2012 06:18
<a href=http://cialisstorehere.com/#mqqrj>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#wqqxt >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#dpivl cialis online
цитирай
158. анонимен - payday loans 803 19980
24.10.2012 15:31
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#2594>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#5716>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#9070 payday loans
цитирай
159. анонимен - generic kamagra 15083
24.10.2012 19:21
<a href=http://kamagrastorehere.com/#noysl>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#zlnjz >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#pkzay cheap kamagra
цитирай
160. анонимен - cialis online 476 13725
25.10.2012 01:49
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16446>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#17488>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#1713 buy generic cialis
цитирай
161. анонимен - generic viagra 5142
25.10.2012 17:10
<a href=http://viagrastorehere.com/#pcisb>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#crbvz >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#alqcv cheap viagra
цитирай
162. анонимен - levitra online 6444
25.10.2012 18:51
<a href=http://levitrastorehere.com/#zpbot>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#hpynu >generic levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#rdlmg levitra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sisithebest
Категория: Забавление
Прочетен: 1749175
Постинги: 255
Коментари: 2292
Гласове: 7227
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031